Interview op lindanieuws.nl pagina

Leuk interview gehad op de lindanieuw.nl pagina, trots verteld over mijn kookboek en mijn voorafgaande verhaal. Helemaal trots 🙂

 

 

 

Nicole Raymakers (49) schreef een kookboek voor lekker eten na een maagverkleining

Na een maagverkleining viel Nicole Raymakers (49) 71 kilo af. Speciaal voor lotgenoten schreef ze het boek ‘Mateloos Genieten’.

| Raounak Khaddari

“Eten na een gastric bypass operatie moet een feestje zijn.”

Altijd te zwaar
Nicole is altijd te zwaar geweest. Aan LINDAnieuws vertelt ze met veel enthousiasme dat ze wél altijd tevreden is geweest met haar lichaam. “Ik kon alles en lange tijd dacht ik ook echt dat ik gezond at. Het was alleen allemaal te veel. Ik ontbeet met vier boterhammen, at er ’s middags weer vier, tussendoor vijf stuks fruit en na m’n werk nog een boterham. En dan kwam nog het avondeten en een snack ’s avonds. De kilo’s kwamen er geleidelijk aan, maar ik had niet door dat het heel erg was. Alleen aan mijn man had ik beloofd dat als mijn gewicht ons leven zou belemmeren, ik zou gaan afvallen.”

Twee vliegtuigstoelen
“We gingen samen naar Rome en toen kocht mijn man twee plekken in het vliegtuig voor mij alleen, zó gênant. Aan één stoel had ik niet genoeg en dat zou ook niet eerlijk zijn voor de persoon die naast me moest zitten.” Toen Nicole de laatste twee dagen in Rome van bankje naar bankje sjokte omdat haar lichaam vermoeid was, wilde ze haar belofte nakomen. Terug in Nederland ging ze naar haar huisarts. Hij raadde haar een intake aan voor een gastric bypass.

Super obese
Lange tijd is Nicole sceptisch geweest tegenover een maagverkleining. In eerste instantie wilde ze het absoluut niet. “Ik woog 170 kilo. De verpleegster zei dat ik niet obese en niet morbide obese was, maar super obese. Het was levensgevaarlijk en dat kwam hard aan. Toen wilde ik wel de operatie waar ik voorheen niet aan moest denken. Super obesitas, dat is een heftige eyeopener.”

Eiwitten en vitaminen
Nicole begon na haar operatie met een Facebookgroep waar ze tips en maaltijden deelde. Eerst alleen voor vrienden, familie en naasten, maar al snel kwam er steeds meer interesse in haar gerechten. Ze bevatten allemaal veel eiwitten en zijn laag in koolhydraten en vet. “Als je een gastric bypass hebt verlies je heel snel heel veel gewicht. Om te voorkomen dat je niet te veel spieren en haar verliest, zijn eiwitten en vitaminen ontzettend belangrijk. Daar let ik in mijn gerechten altijd op.”

‘Mateloos Genieten’
“Veel mensen willen goed en leuk blijven eten na hun operatie, maar weten gewoon niet hoe. Ik heb me er voor en na mijn operatie helemaal in verdiept.” Toen de animo voor haar gerechten nog groter werd, begon ze met haar blog Mateloos Genieten en als kers op de taart bracht ze het gelijknamige boek uit. “Een Belgische arts heeft ook een boek geschreven met tips voor eten na een maagverkleining, maar die vind ik te basic. Eten na een gastric bypass operatie moet een feestje zijn!”

Hieronder drie gerechten uit het Nicole’s kookboek Mateloos Genieten:

1. Gevulde paprika met pilaf

Gevulde paprika met Pivlaf

Ingrediënten:
4 rode paprika’s
150 milliliter kippenbouillon
2 eetlepels olijfolie
125 gram zilvervliesrijst
1 gesnipperd ui
1 teentje knoflook
300 gram mager rundergehakt
3 (roma) tomaten in stukjes
150 milliliter kippenbouillon
150 milliliter water
100 gram Hüttenkäse
30 gram amandelen of pijnboompitten
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kaneel
30 gram rozijnen
150 milliliter kippenbouillon

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden, snijd de paprika in de lengte in tweeën en verwijder de steel en zaadlijsten. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de droge rijstkorrels, ui en knoflook drie minuten. Voeg dan het gehakt toe en met de tomaten door het gehaktmengsel. Laat het mengsel twee minuten bakken en giet dan de kippenbouillon, rozijnen, kaneel en komijn erbij. Laat het nu twintig minuten gaar koken en daarna een kwartier rusten. Vet vervolgens een ovenschaal in met olie, meng de noten met de Hüttenkäse en vul de paprika’s zoals je ziet op de afbeelding. Zet de helften in de schaal, giet 100 milliliter water in de ovenschaal en bak deze vervolgens in het midden van de oven voor ongeveer 40 minuten.

2. Chinese noedelsoep (maaltijdsoep)Chinese Noedelsoep

Ingrediënten:
200 gram rauwe wokgarnalen
Olie
2 tenen knoflook
2 volle theelepels gemberpoeder
1 eetlepel Japanse soyasaus
350 gemengde Chinese groenten
1 liter water
100 gram sojanoedels
100 gram rivier kreeften
1 visbouillonblokje

Bereiding:
Bak de garnalen in de olie en wok tot ze rondom roze worden. Snijd dan de knoflook in fijne plakjes en bak deze een minuut mee. Strooi de gemberpoeder er overheen en giet de sojasaus erbij en bak dit zo’n twee minuten. Voeg daarna de groenten erbij en na vijf minuten ook het water de sojanoedels, rivierkreeftjes en het bouillonblokje. Kook alles samen 4 minuten en geniet!

3. Granola
Mateloos genieten

Ingrediënten
1 eetlepel warm water
3 eetlepels vanille essence
1 theelepel zout
50 gram gesmolten kokosolie
200 gram hele havervlokken
100 gram ongezouten pecannoten
50 gram pompoenpitten
50 gram zonnepitten
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels hennepzaad
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel honing
1 eetlepel warm water
50 gram kokosvlokken

Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden, meng in een kommetje met warm water de vanille essence en zout tot deze is opgelost. Smelt de kokosolie in een kommetje in de magnetron. Neem een grote ovenschaal (mag van steen, glas of metaal zijn) en leg hier een stuk bakpapier op. Houd de bessen en de kokosvlokken apart (deze worden hard als je ze in de oven bakt) en doe alle andere ingrediënten (ook de olie) bij elkaar. Meng alles goed door zodat het vet en de honing overal aan vast plakken. Bak de granola ongeveer 15-20 minuten in de oven en roer deze tussendoor elke vijf minuten door. Pas op: na 10 minuten kan de granola verbranden, dus blijf bij je oven. Als de granola goudbruin is mag de schaal uit de oven en voeg je de bessen en kokosvlokken toe. Laat de granola afkoelen en bewaar deze in een afsluitbare glazen pot. Zo blijft het nog zeker 2 weken vers en knapperig.

Lees

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Interview op lindanieuws.nl pagina

 1. Lyda op

  ik wil zeggen dat ik super blij ben met je boek
  Ik heb net twee weken een GBP
  mijn droom is om ook een boek te maken met heerlijke recepten!
  Of eigenlijk nog liever een Thea room met kleine gezonde keuzes op de kaart. Cor de kleine maag!

 2. Nicole op

  Hallo Lyda, Wat lief dat je mij dit laat weten. Wat een heerlijke droom ik dat dat je deze op een dag mag verwezenlijken. xxxxx Nicole

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *