Aubergine waaiers (bijgerecht)

Makkelijk recept om als bijgerecht tijdens een BBQ te serveren. Je kunt het in de oven als op de BBQ klaar maken en het resultaat ziet er feestelijk uit. Pas wel op welke kant en klare saus je gebruikt want in sommige sauzen zit wel heel veel suiker.

 

INGEDIËNTEN: 6 personen bijgerecht

  • 600 gr kant en klare pastasaus
  • 200 ml water
  • 1 Aubergine
  • 2 / 3 tomaten
  • 1 courgette
  • 16 basilicum blaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tl Italiaanse kruiden

 

  1. Giet de tomatensaus in een ovenschaal en meng er het water door heen.
  2. Snijd de aubergine in de lengte door midden laat de uiteindes (het kroontje) er aan zitten. Snij en van af het kroontje banen in zodat er een waaier vorm ontstaat.
  3. Leg beide halve aubergines  met de platte binnenkant in de saus , duw een beetje aan.
  4. Snijd de tomaat en courgette in plakjes en leg in elke snede een plakje tomaat en een plakje courgette.
  5. Snijd de knoflook in dunne plakjes en verdeel deze en de basilicum blaadjes willekeurig tussen de snedes.
  6. Strooi de Italiaanse kruiden over de aubergines heen.
  7. Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet deze in het midden van de oven of op een BBQ en bak deze ongeveer 7 a 10 minuten tot dat de aubergine gaar is.

Serveer met knapperig brood, lekker om de restjes saus mee uit de ovenschaal te halen 🙂

 

TIP: Strooi er 2 eetlepels Parmezaanse of oude kaas overheen voor je ze in de oven of op de BBQ zet.

TIP: heb je nog een restje over, serveer deze de volgende dag op wat gekookte volkorenpasta en rasp er wat kaas over.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *