
Pasta Puttanesca
Net terug van mijn korte vakantie naar het eiland Sicillie ben ik helemaal geïnspireerd in de simpele, eerlijk en lekkere keuken die ze daar hebben. Vandaar dit traditionele Siciliaanse recept voor pasta alla puttanesca uitgesproken als: puttaˈneska) wat“pasta op hoerenwijze” in het Italiaans zou betekenen. De saus barst van de smaak doordat de knoflook, peper, kappertjes en olijven smaken in de olie zijn getrokken. En dit is weer eens van mijn makkelijke recepten.
INGREDIËNTEN: pasta saus voor 4 personen
- 6 eetlepels olijfolie
- 3 grote tenen knoflook
- 1 rode peper
- 150 gram zwarte olijven zonder pit in 3 plakjes gesneden
- 6 ansjovis op olijfolie in stukjes gesneden
- 4 eetlepels kappertjes
- 150 ml witte wijn
- 1 blikje tomaten puree
- 1 tl suiker
- 400 ml passata (gezeefde tomaten)
- 15 snoeptomaatjes (kleine tomaatjes)
- volkoren spaghetti
- 2 volle eetlepels fijn gesneden platte peterselie
- zout en veel gemalen verse peper
- Pers de tenen knoflook uit, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in kleine stukjes, snijd de ansjovis in kleine stukjes.
- Neem een grote steelpan en giet de olie er in, bak de knoflook en de rode peper voor 2 minuten op een niet te hoog vuur. Zodat de knofllook niet kan aanbakken.
- Dan mogen de ansjovis de olijven, de kappertje en de olijven in de meegebakken worden voor ongeveer 3 minuten.
- Voeg de tomaten puree , suiker en de wijn toe en laat dit op een hoog vuur voor 3 minuten koken zodat de alcohol in de wijn kan verdampen.
- Snijd de tomaatjes door midden en voeg deze aan de saus toe.
- Giet de passata erbij en laat deze 10 minuten op een laag vuur pruttelen.
- Kook in tussentijd de volkoren spaghetti al dente. Of zoals op de verpakking staat.
- Maak de saus op smaak met zout en peper en meng er de fijn gesneden peterselie door, meng de pasta door de saus.
Serveer de pasta in een mooie grote grote schaal en maal er aan tafel, strooi er nog wat verse gesneden peterselie en versgemalen peper overheen. Zet er voor de liefhebber geraspte Parmezaanse of percorino kaas bij.
TIP: voeg een snufje kaneel aan de saus, dit is een van de Arabische invloeden op de Siciliaanse keuken.
TIP: je kunt een fijn gesneden ui mee bakken




Hallo,
Ziet er lekker uit.
Enkel wou ik wetten van wanneer je dit,
allemaal mag en kan eten.
gr,
daniela
Na 2 weken vloeibaar mag je aan vast eten beginnen, je begeleidende diëtiste van het ziekenhuis heeft je uitgelegd wanneer dat is en wat je wel of niet mag eten. Probeer stap voor stap wat je kunt verdragen . Je hoort namelijk vaak na een GBP dat er iets is wat niet lekker valt en bij iedereen is dit iets anders. Bij mij is het melk en bij een goede vriendin is het rundvlees. Bij vragen altijd de diëtiste vragen. De recepten die ik hier op zet zijn zonder suiker, weinig vet en en veel eiwitten iets waar we ons verdere leen aan moeten proberen te houden. Succes, gr Nicole
Vandaag dit gerecht voor het eerst gemaakt. Het smaakt super lekker, voor mij een blijvertje. Ik had nog geblanceerde bloemkool staan en die combineert ook prima met de saus. Een Toppertje. ??
Dit recept lijkt me ook lekker met gegrilde zwaardvis.
Mijn favoriete recept, leuk dat het zo lekker smaakte `:-)
Super lekker, met bloemkool erbij gegeten een toppertje. Zwaardvis erbij lijkt me ook een goede combi. Doe ik volfende keer.