zonnig kerrie soepje met kip en Quinoa

Deze soep is een zonnetje in je bord, de vrolijke kleuren van alle groenten maken dit een soepje een feestje om te eten. Door de kip, amandelmelk en de quinoa is het een eiwitrijk soepje wat lekker voedzaam is.

 

 

INGREDIËNTEN: Pan soep

  • 600 gr kipfilet
  • 2 uien
  • 3 grote tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 kleine prei
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika
  • 600 gr mais (blik)
  • 2 tl (massala) kerrie poeder
  • 2 tl kurkuma poeder
  • 3 kippen boullion blokjes
  • 75 gr Quinoa
  • 1 l water
  • 1 l amandelmelk (ongezoet)

 

  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze tot ze licht kleuren in 4 eetlepels olijfolie in een soeppan. Haal de kip blokjes  met de schuimspaan uit de pan.
  2. Snijd de uien in ringen en bak deze met de uitgeperste knoflook en de klein gesneden peper en bak deze in de overgebleven olie tot ze glazig zijn.
  3. Snijd het wit en groene gedeelte van de prei in fijne ringetjes en voeg deze samen met de in blokjes gesneden paprika in de pan en bak deze voor 4 minuten mee.
  4. Voeg dan de kerriepoeder, kurkuma poeder, mais, bouillonblokjes, quinoa, kip, water en amandelmelk toe en kook dit voor 1o minuten tot de kip en de groenten gaar zijn.
  5. Maak op smaak met zout en peper.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *