Alweer een jaar geleden

Poeh, wat vliegt de tijd. Een jaar geleden stond ik ‘s-ochtends op en dacht vandaag gaat het gebeuren, vandaag is de dag dat ik een nieuw leven ga krijgen. Die dag kreeg ik een GBP en begon er een spannende periode waarin van alles met mij en mijn lijf gebeurde.

 

 

 

Ik heb voordat ik aan deze blog begon al mijn oude blogs van afgelopen jaar gelezen, wat leuk om te zien wat er allemaal met mij gebeurde.

Klik op de blauwe linkjes in het verhaal als je een oudere blog wilt lezen.

Op vrijdag 1 juli 2016 schrijf ik:

Klaar voor de operatie, loopt het toch anders dan gehoopt en verwacht. Vandaag krijg ik dus mijn Gastric Bypass. Ik ben er helemaal klaar voor, helaas is het ziekenhuis er minder klaar voor. De stroom is uitgevallen. Het is nog even afwachten of de operatie vandaag doorgaat. Ik hoop van wel hoor!

Heb ik weer…. vanuit het Maxima Medisch Centrum

De stroom was die ochtend uitgevallen, ik lag klaar in mijn ”sexy” operatie hesje om naar de operatiezaal gebracht te worden toen mij verteld werd dat het nog niet zeker was of ik onder het mes ging. De hele ochtend was ik ontspannen geweest tot ze mij dit slechte nieuws kwamen brengen gelukkig werd ik met wat vertraging die dag toch geopereerd. Die dag schreef ik mijn eerste blog(je) met foto 🙂

Vrijdag 2 Juli 2016:

Yeeeeeeeeeeh mijn opblaasbare banden zijn van mijn benen afgehaald. Het geluid van het opblazen en leeglopen heeft me de hele nacht wakker gehouden. En warm dat ze waren poeha. Kan nu ook zonder dat ik de zuster lastig moet vallen met mijn karretje met het infuus zelf naar het toilet.

Nicole

 

Mijn eerste trombose prik zette ik zaterdag 3 juli er zouden er nog 29 volgen met mooie blauwe benen als gevolg.

 

15 juli ik ben niet meer super obese:

schrijf ik heel trots, YEEEEEEEEEH ik ben niet meer super obese Wat was ik toen blij dat ik uit de eerst gevaren zone was.

Ik schrijf:

Een van de de eye openers tijdens mijn informatie afspraak in het MMC was toen men mijn BMI uitrekende. Je Body Mass Index (BMI) is de verhouding tussen je lengte en gewicht. Ik wist natuurlijk echt wel dat ik obese was maar schrok enorm toen mijn BMI 50 was en dat ik SUPER obese bleek te zijn.

 

18 Juli wat denk ik te gaan afvallen

Een van de leukste blogs om terug te lezen was over wat het ziekenhuis dacht dat ik zou gaan afvallen. Ze dachten dat ik in het aller beste geval tussen de 59,2 en 67,76 na 12 maanden zou zijn afgevallen. Ik schrijf in deze blog: Volgens dit lijstje zou ik na een Gatric bypass operatie en een begin gewicht van 169,4 in 12 maanden minimaal 59,2 tot 67,76 kilo moeten kunnen afvallen, vind ik persoonlijk te hoog gegrepen en een bijna onwaarschijnlijk gewichtsverlies. Ik zelf ga voor 45 tot 50 kilo. Wat ik ook al bijna niet kan geloven, we zullen zien wat er in die 12 maanden gaat gebeuren.

Nooit maar dan ook nooit had ik kunnen verwachten dat ik meer zou afvallen en dat de stand  na 12 maanden 74 kilo zou zijn 🙂

 

20 juli bloeddruk te laag:

ik blog : van de ene op de ander dag ben ik van een te hoge bloeddruk na naar een te lage bloeddruk gegaan, regelmatig werd ik duizelig en moest snel gaan zitten. Gelukkig is mijn bloeddruk nu normaal tot zeer goed.

 

28 juli, eerste verslag:

4 weken na de operatie mijn eerste verslag hoe het met mij gaat. ik ben 11 kilo na de operatie afgevallen met de 10 kilo die ik voor de operatie afviel was de stand 21 kilo. Op de foto begin ik voor het eerst verschil te zien, de min kilo’s zijn eindelijk zichtbaar aan het worden. Ik ben 4 keer het gewicht van mijn hondje Saartje (op de foto) afgevallen.  Wat ben ik blij en schrijf: Ik merk dit gewichtsverlies vooral aan mijn kleding en hoop dit straks ook aan mijn conditie te gaan voelen. Een goed conditie  is een van mijn belangrijkste redenen van deze GBP operatie. Mijn doel is niet voor niets om gezond en fit te worden, en daar ga ik voor.

 

 

 

 

 

4 Augustus, bh’s te groot:

Schrijf ik: mijn bh’s zijn te groot, ook daar begin ik het afvallen te merken.

Ik had voor de operatie maat 110F en ben nu 5 omvangmaten kleiner geworden, moet heel erg wennen aan de slappe, kleine borsten maar met een mooie voorgevormde bh lijkt het heel wat, haha. Gelukkig heb ik zelf een lingeriezaak vol met mooie bh’s.

23 Augustus, haarverlies:

Schrijf ik een blog over haarverlies en dat het mij vreselijk balen leek als dat zou gebeuren niet wetend dat 2 weken later ik zelf bossen haar ging verliezen en nog steeds extreem haar verlies heb. Volgens de artsen moet dit goed gaan komen als ik een tijdje stabiel gewicht heb. Duimen jullie voor mij mee dat dat gaat gebeuren, xx

 

31 Augustus, harde ontlasting en scheetjes:

Alles komt aan bod ook mijn probleem met harde ontlasting, en scheetjes laten. Later kwamen er nog pijnlijke frisuren (scheurtjes bij de anus)

 
30 September ik ben dood- en doodmoe:
Ik schrijf: Hoe meer ik afval hoe minder energie ik heb. Dat klinkt misschien vreemd maar sinds een paar weken word het erger en erger. Je zou denken dat als je 33 kilo gewicht bent verloren je je fit en energiek voelt maar helaas is het omgekeerde waar.
Nog steeds heb ik daar last van maar gelukkig begin ik verschil te voelen en is mijn energiepeil weer aan het stijgen, gestaag ga ik vooruit.

 

 

 

20 Oktober een bijzondere dag ik ben niet meer morobide obese .

Vandaag heb ik mij gewogen en heb ik een BMI van 39,9 en ik ben daar zo blij als een klein kind en loop hier rond met een brede glimlach op mijn mond. Ik sta niet meer onderaan in de BMI lijst, en ben twee plaatsen omhoog gegaan.Van 169,4 naar 133,4 , in totaal 36 kilo kwijt

Ik weet, de plek waar ik nu op ben beland ”ernstige obesitas” is nog steeds niet geweldig maar ik ga er wel op vooruit en dat is wat telt ik hoop ooit op de donkergele plaats ”milde obesitas” terecht te komen.

Inmiddels val ik onder de noemer ”overgewicht”  en heb ik de plek ”milde obesitas” achter mij gelaten!

 

6 November, 4 maanden na de operatie een kleine up-date.

De tijd vliegt, het is al weer 4 maanden na mijn Gastric Bypass operatie. Hierbij een update hoe het nu met mij gaat. Ik heb vaak eraan gedacht hoe het mij zou vergaan 4 maanden na de operatie.

Ik was inmiddels 40 kilo kwijt en van kleding maat 60 naar 52-54 gaan en klaagde toen dat het mij een vermogen aan kleren kosten, nu met maat 44-46 klaag ik daar nog steeds (of eigenlijk alweer) over. In het begin lijkt het leuk om nieuwe kleren te kopen maar nu zit ik in een fase waarbij ik denk ik moet weeeeeeeer nieuwe kleren kopen ben het onderhand zat. Voor sommige vrouwen klinkt dit misschien ongeloofwaardig maar het is echt zo.

Ik krijg het ene compliment na het andere over mijn gewichtsverlies, het verschil begint nu heel duidelijk te zien.

 

3 Januari, ik heb bijzondere feestdagen gehad:

De feestdagen waren heel bijzonder voor mij, het is alweer 6,5 maand geleden dat ik mijn Gastric bypass heb gekregen. Met de kerstdagen was ik 50 kilo kwijt.Yeeeeeeeeeeh. Ik kan het zelf bijna niet geloven maar het is echt zo.

Wat werd ik blij  van hele kleine dingen heel gelukkig kan worden, zoals een riem kopen die om mijn taille past en dat ik weer op hakken kan lopen

Ook had ik uitgerekend dat ik was afgevallen:

16 grote zakken aardappels

36 flessen coca cola

200 pakjes boter

 

20 Februari ik ben 60 kilo kwijt:

Nu 8 maanden later zit ik op 60 kilo, zou het wel van de daken willen afschreeuwen zo blij ben ik hier mee. Het ziekenhuis krijgt denk ik gelijk maar wel wat eerder dan zij en ik hadden verwacht. Het volhouden van het dieet van het ziekenhuis is combinatie van het niet honger hebben en geen grote porties eten heeft z’n vruchten afgeworpen. Natuurlijk mag ik het sporten 3x in de week niet vergeten.

 

Wat zullen de volgende 4 maanden gaan brengen, wat zal ik dan nog meer gaan afvallen en wanneer houd het op?

Ik schrijf wanneer houd het op, nu 12 maanden later kan ik zeggen dat ik nog steeds afval alleen nu gaat het in grammen in plaats van in kilo’s dus denk ik dat het einde in zicht is.

 

8 Maart, help overtollig vel

Niet alles is rozengeur en maneschijn na een gastric bypass en ik vond dat ik daar ook over moest schrijven. Een van deze tegenvallers is dat ik overtollig vel heb en baal hier enorm van.

Ik wist dit zou gaan gebeuren maar wilde er niet te veel over nadenken, een soort struisvogelpolitiek zeg maar. We zien wel als het zo ver is dacht ik net na de operatie, zal misschien best mee vallen.

 

Nou mooi niet, ik heb vleugels aan mijn armen gekregen en ze hebben het formaat Boeing 747! Nog even en ik kan zo opstijgen. Ze zijn breder dan mijn ”nieuwe’ armen en ze zwabberen bij iedere beweging op en neer. Dus ook met sporten zijn ze een grote ergernis en doen ze soms zelfs pijn. De huid voelt soms aan of deze scheurt en word ook schraal en rood. Dus iedere keer flink insmeren, dat verzorgt de huid maar verzacht ook het schrale gevoel.

Tja dat word steeds erger en er is maar een oplossing om van de pijn aan de huid in mijn oksel af te komen en dat is in de toekomst een operatie. Waarom pas in de toekomst, je moet namelijk een jaar stabiel op gewicht zijn en dan pas kun je in de mallemolen van het ziekenhuis met de hoop dat ik in aanmerking kom en dat deze dure operatie vergoed gaat worden.

 

24 Maart ik ben niet meer obese.

En heb nu alleen nog maar overgewicht.

 

25 Maart ik sta in de telegraaf:

Ik had een interview met de telegraaf gehad over mijn GBP operatie waarin ik trots vertel 60 kilo te zijn afgevallen. Geweldig leuke ervaring en net nog in de laatste zin vertel ik bezig te zijn met een kookboek.  Inmiddels is dat er 🙂

Het Eindhovens dagblad kwam vrij snel daarna ook met een interview met mij .

 

 

 

 

 

7 April kookboek in wording:

Ik schrijf: Afgelopen maandag 03-04-2017 ben ik begonnen met wat ik een ”kook marathon” noem. Voor 42 recepten moest ik boodschappen halen, alleen over het boodschappen lijstje maken deed ik al een uur. Gelukkig woon ik dicht bij de supermarkt en na 4 keer met een volle boodschappenkar op en neer gelopen te zijn stond mijn keuken vol en ik bedoel daar mee ECHT vol.Iedere uur dat ik niet hoefde te werken in mijn winkel heb ik staan koken, tot in late uurtjes toe.

Woensdag 05-04 was het dan zo ver, wat was ik vreselijk zenuwachtig.  Wat als ik iets vergeten was te koken, mijn eten te saai was om te fotograferen enz enz. Gelukkig waren Marlies de fotografe en vriendin Ingrid (die haar roeping als Food stylist heeft mis gelopen) er op tijd en werd onze huiskamer in een uur tijd tot fotostudio verbouwd.

 6 Maart ik ben weer 18 jaar:

Ik weeg onder de 100 kilo, voor het laatst dat ik dit woog was ik 18 jaar. Trots laat ik een foto zien van mijn weegschaal die 99, 5 kilo aangeeft.

Ik ben 70 kilo kwijt wat een feest.

 

20 Mei presentatie kookboek in het MMC

16 Mei was het dan zover: ik had mijn kookboek presentatie. In het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven had ik de eer om mijn kookboek ”Mateloos genieten” te mogen overhandigen aan mijn chirurg Dr. van Dielen. Deze chirurg heeft mij een nieuw leven geven en ik ben hem erg dankbaar dus daarom wilde ik dat hij het eerste exemplaar ontving. Ik vond het reuze spannend, als eigenaresse van een lingeriezaak voor een maatje meer is dit ook niet mijn dagelijkse bezigheid. Ik had zoveel energie en liefde in het boekje gestoken. 

 

31 Mei, interview met Lindanieuws.nl

Leuk interview gehad op de lindanieuws.nl pagina, trots verteld over mijn kookboek en mijn voorafgaande verhaal. Helemaal trots

Inmiddels 71 kilo kwijt

 

 

Zo dit was afgelopen jaar in vogelvlucht, een jaar waar veel met mij gebeurd is. Als je mij 1 jaar geleden had verteld dat ik over 1 jaar 74 kilo kwijt zou zijn, hakken kon dragen, confectie maat 44-46 heb, een site en facbook pagina zou hebben voor na een GBP/Sleeve en als kers op de taart een eigen kookboek. Had ik je nooit maar dan ook nooit geloofd.

Ik weet ik ben er nog nog lang niet er komen nog spannende jaren aan. Ik ga er alles voor doen om op gewicht te blijven. Het ritme dat ik nu heb heb om drie keer in de week te sporten en gezond te eten hoop ik te vol te kunnen houden.

Ook hoop ik het overtollig vel aan mijn armen eind volgend jaar te hebben laten verwijderd. Allemaal toekomst muziek waarvan je nooit weet wat er gebeuren.

Wat ik wel weet is dat ik hoop nog heel veel mensen te mogen inspireren en blogs blijf schrijven over alles waar ik tegen aan loop mee maak na mijn GBP operatie.

 

Nicole 01-07-2017

74 kilo kwijt

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

4 reacties op “Alweer een jaar geleden

 1. Tina op

  Je was al een geweldig enthousiast persoon, maar het afgelopen jaar ben jij nog meer gaan stralen als toen, 1 jaar geleden. Tis een heel mooi jaar geweest met zeker ups & downs.
  Zoiets ingrijpends doe je niet zomaar even, daar moet je goed over nadenken. Voor de niet-lijners lijkt het allemaal gemakkelijk, maar dat is het echt niet. Ik denk dat er veel mensen zijn die geinspireerd zijn geraakt met zo’n mooie blog als die van jou, waaronder ikzelf. En nog meer jouw mooie kookboek met heel veel lekkere gezonde gerechten.
  Ik ken jou niet persoonlijk, maar ik ben blij met jou.

  Groetjes,
  Tina

 2. Nicole op

  Tina, ik moet er van blozen dankjewel voor je compliment en ja ik hoop nog veel mensen te mogen inspireren. Nicole

 3. Rianne op

  Hallo Nicole,

  ook voor mij ben je een voorbeeld! Ik geniet van je blogs van het afgelopen jaar, al heb ik ze nog niet allemaal gelezen. Ik sta zelf op de wachtlijst voor een GBP, denk in september. Ik ga voor de marathon (42 kg eraf….). Op de bijeenkomst in het MMC op 21 juni heb ik je gezien (mooie vrouw in een mooie jurk!) en kort gesproken. En uiteraard genoten van je ervaringsverhalen, hapjes en drankje. Complimenten!
  Rianne

  • Nicole op

   Rianne, ik ga blozen door je complimentjes 🙂 Op naar een gezond en fit leven. Als je vragen hebt je mag ze altijd via een privé bericht op mijn facebook pagina vragen. Gr Nicole

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *