Een emotionele avond

Nee joh ik ga niet trouwen maar vriendin Anouk is een bruidsjurken zaak begonnen, Queens bruidsmode. Aan huis heeft ze een kleine ruimte tot bruidszaak omgetoverd. Ik was heel benieuwd hoe het er uit zou zien en wat haar assortiment is. Want ze vertelde me dat ze tot maat 54 ging en meteen kwam mijn bruidsjurk kopen trauma van 25 jaar geleden weer naar boven.

 

25 jaar geleden:

Deze foto is 25 jaar geleden genomen op onze bruiloft, ik was 24 jaar oud en had maat 56, vergeef me voor de extreem brede schoudervulling het waren de jaren 80 en dat was toen erg modieus hihi. Ik lijk op de foto door de dikte van mijn schoudervulling langer dan mijn man maar in het echt zijn we allebei even lang.

Iets waar ik nu de dag nog steeds spijt van heb is dat ik nooit in een trouwjurk ben getrouwd maar in een trouwpak. Ik had stad en land tot treures toe gezocht naar een jurk voor de blijde dag, helaas was er toentertijd niets te vinden en reageerde mijn moeder tijdens het passen niet zoals ik gehoopt had.  Het was een domper voor mijn bruiloft maar gelukkig heb ik toch van die dag genoten.

Vijf jaar gleden werd ik gevraagd om een oproep op mijn Nicky’s lingerie pagina te plaatsen, een bruidswinkel zocht modellen met een maatje meer voor een fotoshoot. Een hele groep klanten

was die dag van de partij en er zijn leuke foto’s genomen. Ik kon het niet laten om ook te komen kijken, niet om op de foto te gaan want voor mijn gevoel bestond er geen jurk die ik zou kunnen passen maar om te helpen met het aan kleden. Tot mijn verbazing was er een trouwjurk in mijn maat 58. Toen iedereen klaar was met fotograferen en naar huis was heb ik stiekem de jurk aan gedaan. Om later met tranen in mijn ogen mij zelf in de spiegel te zien. Ik paste deze jurk er was zelfs een klem op mijn rug gezet omdat de jurk te groot was. Ik was erg emotioneel en gelukkig heeft iemand van mij die dag een foto gemaakt als herinnering. Met opgeheven kin en natte ogen sta ik op deze foto. Ik vond de jurk niet mijn smaak maar ik stond daar toch maar mooi in een trouwjurk waar ik in paste.

Ik ga passen:

Dus trok ik de stoute schoenen aan en ging ik met mijn ”nieuwe” maat naar haar toe. In een aangebouwde ruimte aan huis heeft Anouk haar zaak zitten, ze had me al veel verteld onder meer dat de mensen uit alle delen van Nederland naar haar winkeltje kwamen. Tja de prijsklasse 250,00 t.m 650,00 is natuurlijk verbijsterend laag voor haar exclusieve bruidsmodelijn.

 

Die avond was het vreselijk warm maar ze had gelukkig airco in haar winkeltje laten maken wat het passen erg aangenaam maakte. Ik stond als een kleine meisje in een snoepjeswinkel naar haar jurken te staren. De eerste die ik aan deed had Anouk uitgekozen voor mij, verbaast dat deze mij zo goed paste. Je kunt aan mijn stralende gezicht zien dat ik van deze pas sessie echt genoot. Voor het eerst paste ik in trouwjurken en ik vond de enen jurk nog mooier dan de anderen.

Ik denk dat als ik opnieuw zou trouwen zou ik daar wel iets moois kunnen vinden. Ondanks mijn ”oudere” koppie voelde ik me weer 24 jaar oud, de leeftijd die ik had toen ik ging trouwen.

Van deze jurk was ik weg van de achterkant de lange sleep en het kant op de rug, ik heb er zelfs een mooi achterwerk in 😉

 

 

Wat ik zo super aan Queens bruidsmode vind is dat Anouk ook rekening heeft gehouden met een maatje meer, Anouk zelf is een slanke dame maar begrijpt heel goed dat er niet alleen maatjes 34-40 in deze wereld zijn. En dat ze deze jurken ook daadwerkelijk in haar winkel heeft hangen om te passen. De winkel is niet groot maar haar collectie veranderd iedere keer weer. Ze heeft gekozen voor betaalbare jurken vandaar dat het zo druk in haar winkel is. Omdat ze graag de tijd voor je neemt kun je 7 dagen in de week, overdag en in de avonduren een afspraak met haar maken.

Haar enthousiasme is erg aanstekelijk en ik pas nog meer jurken aan. Onder meer deze mouwloze kanten jurk met v hals, zelf had ik liever mouwtjes aan mijn jurk gehad maar de coupeuse maakt deze desgewenst voor je in iedere lengte. Mijn armen zijn niet meer zo flatteus na het afvallen maar voor de foto weet ik ze mooi te camoufleren.

 

Anouk komt met een prinsessenjurk aan, lachend trek ik deze aan ik voel me net een fee uit een sprookje alleen het toverstokje mis ik nog. Maar ik vind me zelf een te lang bovenlijf voor deze jurk hebben maar geniet volop van alle mogelijkheden.

 

Dan trek ik deze empire jurk aan en begin ik verliefd te worden. Deze jurk is helemaal mijn stijl en weegt niets alsof ik een makkelijke zomerjurk aan heb. Vooral de kleine bloemdetails voor op de borsten vind ik super lief. Helaas komen ze op de foto niet helemaal tot hun recht. Maar op de site van hun staan de details van dichtbij gefotografeerd. Hier de link

 

 

 

 

 

Dit is de jurk:

Uiteindelijk komt ze met een jurk waar ik even stil van word, dit is de jurk waar ik 24 jaar geleden van droomde, ik trek hem aan en de jurk lijkt voor mij gemaakt. Ik krijg er vlinders van in mijn buik.

De plooien verdoezelen mijn buikje mooi en ik ben weg van de subtiele kraaltjes die op de rechterzijde van mijn taille genaaid zijn. Hier een link naar haar site waar je details beter ziet

Ik sta op de foto met op de paspop een romantische bruidsjurk uit Anouk haar plussize collectie, deze jurk is een maat 54 en is een plaatje. Wat jammer dat queensbruidmode.nl niet 24 jaar eerder bestond. Wil je meer jurken zien en op de hoogte blijven ze heeft ook een facebook pagina waar ze de nieuw binnengekomen modellen post. Ze heeft ingetogen jurken, kante jurken maar ook jurken met prachtige bling bling die er allemaal met de hand een voor een opgenaaid.Voor ieders smaak wat wils

 

 

Anouk dankjewel voor deze onvergetelijke avond , lief van je dat ik jou mooie jurken mocht komen passen. Het was voor mij een emotionele avond vol met oud zeer en nieuwe blijdschap. Wie weet mocht mijn man deze column lezen verrast hij mij door onze geloftes opnieuw te doen 😉 Dan word het deze jurk xxxx

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

15 reacties op “Een emotionele avond

 1. Ingrid op

  Jeetje, wat een verhaal. Ik ben er van onder de indruk. De jurken staan je geweldig.
  En voor Anouk, veel succes. ??

 2. Pingback: Nicole van Nicky's Lingerie te gast - Queens Bruidsmode

 3. Tina op

  Kippenvel-momentje.. en pink een traantje weg, en slik de brok in mijn keel door.

  Wat een mooie reportage em vooral foto’s.

 4. mirylanda verberne op

  mooi verhaal…..mooi gesproken….mooie foto’s….Je ziet er prachtig uit en wie weet vraagt hij je voor de tweede keer om opnieuw je geloftes te doen….altijd in voor een feestje haha

 5. Karin Vos op

  Nicole , helemaal leuk , ik snap jou verhaal en ik denk vele onder ons ! Wens Anouk maar veel succes ??

 6. diana op

  Toen ik het linkje zag……..moest ik dus meteen aan die reportage denken. Je kwam alleen even “kijken”. Nou niet dus, je rende daar rond en hielp iedereen. Wat ik zo ongelooflijk knap vind, is dat jij elk gewicht met een klasse draagt, zoals je zelf al zegt: met opgeheven hoofd! Its not the size that matters…….maar je houding.

  Ik vind je een prachtvrouw en vraag me af, of er ook iets is, dat je niet kunt!

 7. Liesbeth vd Bruggen op

  Jeetje wat un flink artikel,Nicole.
  Je bent un boffert, dat je in Anouk haar winkel hebt mogen neuzen en passen.
  Ook fijn dat dat kan nu je zoveel bent afgevallen,moet echt heeeel leuk zijn geweest.

  Wilde dit delen,ook om voor Anouk”Queens bruidsmode” te promoten.

  Gr Liesbeth

 8. Suzy van doorn op

  Ha zusje,
  Wat ben je toch goed bezig. Ze staan je allemaal heel mooi. Als je er eentje moest kiezen dan de laatste zou ik zeggen.
  Heb wel zin in een feestje. Je kunt toch gewoon nog een keertje trouwen met Hans. Word ik je bruidsmeisje.
  Super trots op jou.
  Love you, Suzy

 9. A.smulders-Meuwese op

  Lieve Nicole,
  zie je regelmatig, dus ook hoe goed het gaat en hoe goed je het vol kunt houden.
  Deze bruisserie is geweldig. Wie weet hernieuw je je trouwbeloften nog eens.
  Knuffel, Anneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *