
Witlof soep met gerookte zalm
Lekker makkelijk soep recept met weinig ingrediënten. Witlof is al lang niet meer zo bitter als vroeger daarom hoef je het hart uit de witlof wat het meest bitter was niet meer te verwijderen. Ik snijd de stronken ook helemaal op en doe een schepje suiker bij dan heb je ook geen bittere smaak maar een licht zoete.
INGREDIËNTEN: voor 7-8 koppen soep
- 1 kilo witlof
- 1 grote ui
- 2 el kristal suiker
- 2 eetlepels gedroogde tijm
- 350 gr aardappels
- 1500 ml water
- 3 groenten boullion blokjes
- 4 bosuitjes
- 200 gr gerookte zalm
- Snijd het kontje van de witlof. Snijd de rest van de witlof in reepjes. Komt niet erg nou de soep word toch gepureerd.
- Snijd de ui in stukjes en schil de aardappels en snijd deze in dobbelsteentjes.
- Neem een ruime soep pan en bak in 3 eetlepels olijfolie de witlof, aardappelen, ui, suiker en de tijm voor 15 minuten op hoog vuur. Roer regelmatig.
- Voeg water en boullion blokjes toe en kook het geheel voor 10 minuten.
- Snijd de bosuitjes (witte en het groene gedeelte) in ringetjes. Snijd de zalm in smalle reepjes.
- Pureer de soepen maak op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep met de bosuitjes en de zalm.
TIP:
Deze soep kun je prima invriezen.
Vervang de zalm door gerookte forel of gerookte kip.




Wanneer voeg je de aardappels toe, meteen bij de witlof?
O wat stom van mij, ja tegelijk met de witlof. Ik zal het recept aanpassen