Romige bloemkool soep met paddenstoelen

De bloemkool en de roomkaas light zorgen dat deze soep een lekkere, romige structuur heeft. Gebruik de kastanje champignons deze bevat vocht, waardoor hij een vollere, nootachtige smaak heeft. Bovendien krijg je daardoor met een kastanjechampignon letterlijk meer waar je voor geld: hij slinkt minder tijdens het koken. Door zijn stevigheid kun je de kastanjechampignon ook langer bewaren dan de witte champignon. In de koelkast zijn ze ongeveer vijf dagen houdbaar.

INGREDIËNTEN: voor 10-12 koppen soep

  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bloemkool
  • 1 1/2 liter water
  • 1 blik kikkererwten 410 gr
  • 3 paddenstoelen bouillonblokjes *
  • 500 gr kastanjechampignons
  • 4 bosuitjes
  • 1 doosje philadelphia roomkaas light
  • 25 gr bieslook

*paddenstoelen bouillonblokjes zijn bij de supermarkt verkrijgbaar onder meer bij de AH

 

  1. Snijd de ui en de knoflook in kleine stukjes, komt niet heel erg nauw want de soep word gepureerd.
  2. Snijd de bieslook fijn.
  3. Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool en verdeel de bloemkool in gelijkmatige stukken.
  4. Neem een ruime soeppan en bak de ui in 3 eetlepels olie glazig, bak dan de knoflook 1 minuut mee.
  5. Voeg de bloemkool, de kikkererwten,  water en de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook, laat deze dan 10-15 minuten koken op laag vuur.
  6. Veeg de paddenstoelen met een droge doek schoon en snijd de kleine exemplaren door midden en de grote door vieren. Bak deze in een koekenpan met 3 eetlepels olijfolie zacht en bestrooi ze met zout en peper. Voeg de in ringetjes gesneden (witten groene gedeelte) bieslook toe en bak deze 1 minuut mee.
  7. Pureer de soep samen met de philadelphia fijn, maak op smaak met zout en peper en voeg de fijngesneden bieslook toe.

TIP:

Serveer de soep met krokant gebakken spekjes ( niet te veel anders overheerst het de soep)

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

3 reacties op “Romige bloemkool soep met paddenstoelen

  1. Peter oosterman op

    Toekomstige GBP kook erg graag
    Maar heb schrik voor de nieuwe manier van koken heb ook nog echtgenoot
    Moet ik tweemaal gaan koken?
    Ik heb begrepen dat het eiwitrijk moet zijn!
    Welk kookboek is het meest geschikt?

  2. Nicole op

    Hallo Peter,

    Mijn recepten zijn speciaal voor na een GBP operatie maar het fijne is dat ze voor het hele gezin geschikt zijn. Het is gewoon een gezonde maner van eten. Je kunt gratis de recepten van mij site gebruiken maar als je nog meer recepten zoekt zou je mijn kookboekje Mateloos genieten kunnen aan schaffen. Vol lekker, makkelijke en eiwitrijken recepten die voor het hele gezin geschikt zijn dus ook voor jou echtgenoot.
    Je zult merken dat na je GBP je nog steeds kunt genieten van koken en eten. Ik zeg altijd; eten moet een feestje zijn. En dat stopt niet na een GBP. Groetjes Nicole

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *