Verse spinazie stamppot met hamblokjes

Als de avonden weer wat kouder beginnen worden krijg ik trek in stamppot. Deze stamppot met verse bladspinazie is gezond, lekker en makkelijk om te maken. Spinazie is erg gezond. Deze groente zorgt namelijk voor sterkere botten (beter dan zuivel), een gezond hart en de de opbouw van spieren. Daarnaast is spinazie goed voor je libido 🙂 en verbetert deze extreem gezonde bladgroente je gezichtsvermogen.

 

INGREDIËNTEN:

  • 1 kilo geschilde aardappelen
  • 1 gekookt ei p.p
  • 50 gr pijnboompitjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 gr verse blad spinazie
  • 1 volle tl kerriepoeder (massala)
  • 4 dikke plakken schouderham (totaal gewicht 320 gr
  • Scheutje melk en olie

 

 

 

  1. Zet de aardappelen op met een snufje zout.
  2. Kook de eieren tot ze hard zijn
  3. Bak de pijnboompitjes zonder olie of vet in de wok tot ze goudgeel zijn, haal ze uit de pan en bewaar ter garnering.
  4. Bak in tussentijd in de wok, de uien in 2 eetlepels olie glazig, knijp dan de knoflook erbij en bak deze 1 minuut mee.
  5. Voeg dan hand voor hand de spinazie erbij, niet schrikken het lijkt te veel maar slinkt binnen 1 minuut.
  6. Als je alle spinazie hebt gebakken mag er de kerriepoeder bij en bak deze 1 minuut mee, maak dan de spinazie op smaak met zout en peper. (zet het vuur uit)
  7. Snijd de dikke plakken ham in kleine dobbelsteentjes.
  8. Giet de aardappelen af en pureer deze met wat melk en olie tot deze smeuïg is, maak op smaak met peper en nootmuskaat.
  9. Meng met een pollepel de spinazie (met vocht) en de ham blokjes door de aardappel puree.

Serveer het stamppotje met eroverheen gestrooid de pijnboompitjes en de het eitje in vieren gesneden.

TIP:

  • Dit recept is ook lekker als je de ham blokjes vervangt door uitgebakken spekjes, de spekjes uitlaten lekken  op keukenpapier.
  • Ook lekker als vega recept zonder de ham blokjes.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *