Venkel salade met krieltjes en zalm

Venkel, zalm en dille zijn een super lekker combinatie. Venkel heeft een anijs achtige smaak en is erg gezond en bevat weinig calorieën. Deze lauwwarme salade is vrij snel gemaakt en een verrassing op je bord.

 

 

INGREDIËNTEN: 5-6 pers

  • 900 gr geschilde krieltjes
  • 2 venkel knollen
  • 1200 liter water
  • 1,5 vis boullion tablet
  • 550 gram zalmfilet
  • 4 bosuitjes
  • 15 gr verse dille

 

Dressing:

  • 2 el mayonaise (light)
  • 2 el (witte) wijnazijn
  • 4 volle el mager yoghurt
  • 1 1/2 el gembersiroop
  • 2 volle tl mosterd
  • 1 volle tl kerrie poeder
  • zout en peper

  1. Kook de krieltjes met wat zout beetgaar, ongeveer 6-8minuten. Giet ze af en laat ze in de pan met de deksel erop staan tot je ze nodig hebt.
  2. Verwijder de uitstekende stengels en snijd knol flinterdun. Gaat het makkelijkst met een mandoline.
  3. Snijd het wit en het groen van de bosuitjes in fijne ringetjes.
  4. Kook het water en verkruimel het boullion tablet in het water.
  5. Leg de zalm in een ruime pan en giet de warme boullion eroverheen tot deze helemaal onder staat. Pocheer hierin de zalm circa 10 minuten op de laagste stand. Schep de zalm uit de pan en deel de zalm in stukjes.
  6. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar maak op smaak met zout en peper.
  7. Scheur de verse dille in grove stukken, verwijder de grootste stengels.
  8. Meng de aardappels, venkel, bosui, dille en de dressing goed door elkaar.
  9. Serveer het aardappel mengsel met daarover de stukjes zalm.

 

 

 

TIP:

Bewaar de boullion of vries deze in. Bak wat garnalen met peultjes, bosui en 1 teentje knoflook . Giet de boullion over soba noedels en  meng alles door elkaar. Je hebt een lekker noedelsoep.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Venkel salade met krieltjes en zalm

    • Nicole op

      Je moet dat de hoeveelheden wel delen, je hebt dan maar 1/3 deel van de venkel nodig. Je zou de venkel, bosuitjes die je over hebt tot een noedel soepje kunnen verwerken zie tip onder aan aan het recept. Gr Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *