Niet alles is rooskleurig, ik heb een haarstukje

Een van de bijwerkingen van een GBP operatie kan zijn dat je haar verliest. Voor iedere persoon is de mate haarverlies anders. Gelukkig zijn er ook geopereerde die er helemaal geen last van hebben of met mate en die nu een tijd na de operatie weer hun oude bos haar terug hebben.

 

Helaas bij mij is het anders ik hoor bij de ”gelukkige” waar het extreem bij is. Meteen na de operatie kreeg ik last van haaruitval ik heb er toe zelfs een blog over geschreven. Het ziekenhuis en ook mijn huisarts hebben meerdere keren mijn bloed getest of ik geen vitamine tekort zou komen en iedere keer weer was de test goed en zou alles in orde zijn.

Deze foto is 4 weken voor de operatie genomen, je ziet hier heb ik nog een lekkere volle bos met haar.

Het ziekenhuis verzekerde mij toen dat mijn haren weer terug zouden komen, helaas 15 maanden later heeft mijn haaruitval zijn hoogtepunt (hoop dat het niet nog erger word) bereikt en heb ik een haarstuk aangeschaft.

 

Wat doe ik eraan?

Ik gebruik speciale shampoos, crème spoeling en speciale ampullen de ene nog duurder dan de andere. Soms heb ik het idee dat de prijzen van deze producten worden bepaald door de angst voor haarverlies. Want je bent zo wanhopig dat je maar alles uitprobeert. Helaas honderden euro’s verder en niets werkt. Buiten de vitamine tabletten door het ziekenhuis geadviseerd slik ik nog eens extra vitamine tabletten voor haaruitval ook deze hebben geen resultaat gegeven.

Ik werd een meester in het verdoezelen van de kalende plekken, touperen en veel haarlak werkte in het begin erg goed. De laatste tijd spoot ik mijn hoofdhuid bruin met een speciale spray. Die overigens goed werkte en best goed bleef zitten ook bij flink zweten tijdens het sporten.

 

Wat is het verschil tussen een haarwerk en een haarstuk?

Een haarwerk en een haarstuk is niet hetzelfde. Een haarwerk bedekt het gehele hoofd en wordt vaak gebruikt door mensen die door chemotherapie kaal zijn geworden of mensen met alopecia. Een haarstuk is een stuk haar dat in uw eigen haar over loopt. Haarstukken zijn op verschillende manieren te bevestigen. Ze worden vaak gebruikt voor gedeeltelijke kaalheid of dun haar. Een haarstuk kan permanent bevestigd worden en moet dan één keer in de 5 à 6 weken opnieuw bevestigd worden.

 

Een haarstuk is emotionele beslissing die je niet zomaar neemt maar waar ik nu heel blij mee ben. Dankzij Petra Peels van Peels haarmode was het een prettige ervaring die soepeltjes verliep. Peels Haarmode is niet zomaar een pruikenmaker. Al drie generaties lang, sinds 1921, wordt in het familiebedrijf het pruikenmakersvak van vader op zoon doorgegeven. Het onderhoud en de reparatie van haarwerken, maar ook het vervaardigen van een pruik op maat, vinden plaats in hun eigen atelier. Vakmensen dus en daarom was ik zo blij met Petra, ze heeft enorm veel vakkennis, geduld en denkt enorm met je mee. Ik kreeg een lekker kopje thee en het passen begon. Ze zorgde ervoor dat ik me helemaal op min gemak voelde en het haarstukken passen was bijna gezellig om te doen.

Haarstukjes passen;

Ik kon het niet laten om een haarstuk met langer haar te passen, ze kunnen deze in ieder model knippen en het leek mij wel leuk om wat langer haar te hebben. Maar ik vond de stap om een haarstuk te nemen en een nieuw kapsel te groot voor mij.

Ik wilde er het liefst weer als de ”oude” Nicole uit zien, als de foto hierboven met mijn man op het strand. Dus gingen we korte haarwerkjes passen. En nu kwam Petra haar vakkennis in beeld, ze ging naar de voorraad en kwam met een doosje binnen. zetten het op mijn hoofd en mijn ogen gingen stralen. Wauw wat een verschil met het kalende kopie eerst, het zat nog wat stijfjes maar de kleur en het model waren perfect.

 

 

De kleur was sprekend als dat van mij, ze leerde me hoe ik het haar met 5 klemmetjes vast maak aan mijn eigen haar. Ik moet daar nog wat handigheid in krijgen maar het blijft perfect zitten. En daar zat ik , ik was zo happy dat ik haar een dikke zoen op haar wang gaf. Mijn dunne pluizige kopie had weer glans en volume.

 

 

De achterkant past goed bij mijn opgeknipt eigen haar. Ook Petra was verrast dat de kleur en de pasvorm meteen goed ware en er verder niets aan hoefde te gebeuren. Het zat nog wat stijf  (foto rechts onder) maar even met de borstel er door en het zat zoals mijn haar in goed tijden van nature zou zitten.

Ik kreeg het advies het echte haar met voedende shampoo in een  (schuim) badje met water te wassen, niet tegen de  haarrichting in te wrijven maar het voorzichtig door het water heen te halen.  Zo nodig dit nog een keer te herhalen. En met de handdoek droog te drukken. Dan net als echt haar het haarstukje met een voedende haarcreme een behandeling te geven, uit te spoelen en weer met de handdoek droog te deppen.

En met een voedend styl product droog te föhnen en in met een dikke ronde borstel te föhnen (polijsten). Ik kreeg een piepschuim hoofd om de pruik op te zetten als ik deze niet draag maar ook als hulpmiddel als ik de ‘haren’ in model föhn.

 

Ik heb het stukje nu 2 dagen gedragen en voel me er zo happy mee, het sit super stevig en valt niet af. Vond vooral de reacties van mijn familie leden leuk.  Zij wisten van niets, zus Suzy zag het vrij snel maar was gelukkig super enthousiast. Zus Heidi had het het na een half uur tegenover mij zitten nog niet in de gaten ik moest haar er zelf op attenderen, geweldig vond ik dit.

Mijn ouders hadden het na een uur op visite bij hun te zijn geweest ook niet door en ook hun moest ik het zeggen.

 

Ik ben SUPER blij met het resultaat, wat voel ik mij zelfverzekerder. Nu maar hopen dat mijn eigen haar weer aan groeit, ik zelf heb er een hardhoofd in. Helaas krijg ik ongeveer de helft van de kosten van dit haarstuk vergoed. Het is een rib uit mijn lijf maar ik heb het er dubbel en dwars voor over.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

6 reacties op “Niet alles is rooskleurig, ik heb een haarstukje

 1. Nicole van den Broek op

  Je blijft me iedere keer weer verbazen met je nieuwe ontwikkelingen!?
  Dit is toch ook wel weer een uitkomst zeg.
  Je bereikt hier zóveel mensen mee en doet er anderen een groot plezier mee, door dit kenbaar en bespreekbaar te maken!!
  Te gek voor woorden eigenlijk.
  Maar je bent een topper en ziet er nu nog mooier uit, eerlijk is eerlijk.
  Geniet ervan en zoals je zelf zegt: het is het geld dubbel en dwars waard!

 2. Tina op

  Ik denk bij de meeste, als jij het niet benoemd zou hebben, er helemaal niets van zou hebben gemerkt.

  Maar het past helemaal bij jou, en dat jij je nu nog zelfverzekerder voelt, slank en weer met een bos haren, dat is iets wat jij uitstraalt!

 3. Suzy van doorn op

  Lief zusje,

  Je keek zo blij, zo anders, zo van zie je niets aan mij. Ik ken je als geen ander. Dus ik dacht wat is anders dan anders?…….je haar. Geweldig, zo mooi, zo echt. Het past je perfect. Je was al super slank maar nu straal je helemaal. En ik straal omdat ik zo trots op jou ben.

  Liefs Suzy

 4. Ik ben er het helemaal mee eens dat als je wanhopig bent, probeer je maar alles uit. Mijn moeder moet medicijnen innemen die haaruitval veroorzaken, en ze heeft ook speciale shampoos, crème spoeling en speciale ampullen geprobeerd, maar het deed geen goed. Ik denk dat het tijd is om een haarstuk of een haarwerk te kopen en haar prachtige uiterlijk terug te brengen. Ik wil haar dit inspirerende voorbeeld laten zien om aan te tonen dat haar situatie niet hopeloos is.

 5. Nicole op

  Lauren wat lief dat je zo met je moeder begaan bent,als vrouw zijde je haar verliezen is heel moeilijk te ervaren. Een haarstuk is makkelijk aan en uit te doen en zit aangenaam en je voelt je niet meer bekeken en een stuk zelfverzekerder. Waarom ga je niet me je moeder ergens proefpassen? Je bent niet tot aankoop verplicht je laat je gewoon informeren en wat haarstukken passen. Ze kan dan zien wat het voor haar doet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *