Kip gehakt brood

Kippengehakt is super mals en niet droog als sommige mensen denken, het is veel magerder dan rundergehakt en boordevol eiwitten. Dit recept kan niet fout gaan, lekker voor een doordeweekse dag maar staat ook leuk op tafel voor gasten. Ik gebruik wat havermout om het gehakt te binden en dat werkt erg goed.

 

INGREDIËNTEN:

  • 30 gr verse peterselie
  • 750 gr kippen gehakt
  • 1 volle tl chilivlokken (of sambal)
  • 2 volle tl milde paprika poeder
  • 2 volle tl knoflookpoeder
  • 1 el gembersiroop
  • 1 ei
  • 3 volle el havermout vlokken
  • 125 gr zeer fijn gesneden ui (koeling supermarkt)
  • Zout en peper
  • 10 ronde plakjes ontbijtspek
  • Cakeblik plus een stuk bakpapier

 

 

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Verwijder de stelen van de peterselie en snijd deze fijn, meng deze met het gehakt de chilivlokken, paprika poeder, knoflookpoeder, gembersiroop, ei, havermout vlokken, de fijngesneden ui, redelijk wat zout en peper heel erg goed door elkaar.
  3. Leg een stuk bakpapier in de breedte in de bakvorm, dit zorgt ervoor dat het gehakt niet vast bakt maar ook dat je het gehaktbrood makkelijk uit de bakvorm kan tillen.
  4. Druk het gehakt goed in de vorm leg 2 plakjes spek op elkaar herhaal dit 4 keer. Leg deze dikkere plakjes overlappend op de bovenkant van het gehaktbrood, dit zorgt ervoor dat het gehakt sappig blijft en het is ook nog eens lekker.
  5. Zet het gehakt in het midden van de oven en bak deze voor 1 uur. Trek het gehaktbrood aan het bakpapier uit de cakevorm. Pas op er komt altijd wat vocht te voorschijn, dit giet je af.

 

Serveer met een lekker salade of een gekookt aardappeltje en groenten.

Ik serveerde het gehaktbrood met griekse yoghurt gemengd met chili saus

 

 

TIP:

  • Je kunt het gehaktbrood in plakjes snijden en invriezen.
  • Vervang de kruiden met 1 eetlepel boemboe (Indonesische kruidenpasta van bijvoorbeeld conimex)
  • Of verse Italiaanse kruiden en wat zongedroogde tomaatjes

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

4 reacties op “Kip gehakt brood

  1. Annick op

    Hoi Nicole,

    Klinkt lekker.

    Ik neem aan dat bij punt 2 ook het gehakt nog in het rijtje hoort 😉

    Groetjes,
    Annick

    • Nicole op

      Je gebruikt de spek alleen voor het bakken en haalt deze er naar af, dan heeft de spek de buitenkant van het gehaktbrood toch smaak gegeven, het vet loopt er van af. Dus gewoon niet op eten. gr Nicole

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *