Sporten zonder abonnement kosten

Een duur sportschoolabonnement of prijzige groepslessen vaak hoor  ik ‘geen geld’ als excuus om lekker thuis op de bank te blijven hangen.

Toch zijn er ook manieren om gratis te sporten, daarom vind je hier wat tips waardoor ‘gebrek aan geld’ geen geldig excuus meer kan zijn!

 

Hoeveel en hoe intensief bewegen

Een half uurtje beweging lijkt niet veel. Toch is het belangrijk om een half uur matig intensief te bewegen. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) is een internationale norm voor gezond bewegen.

 • Vanaf 18 jaar: 30 minuten matig intensief bewegen, tenminste 5 dagen per week. Het liefst 7 dagen per week

Gratis sporten:

Ga lekker buiten sporten met een vriend of vriendin. Door met meer mensen te sporten houd je elkaar gemotiveerd en kan je makkelijker in de regelmaat komen en blijven. Heb je bijvoorbeeld een avond geen zin om te hardlopen, dan ga je dit sneller doen wanneer je weet dat er iemand op je rekent. Ik zelf loop met buurvrouw Luzan graag doordeweeks na het eten een rondje van plusminus een uur. Wij stappen dan stevig door, nu de avonden korter worden hebben we reflectie bandjes met lampjes erin om zodat we door andere weggebruikers niet over het hoofd worden gezien.

Sporten hoeft helemaal geen geld kosten, je kunt zoveel dingen gratis doen, denk aan wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen in natuurwater, traplopen

Ik zelf vind het heerlijk om met de hondjes en manlief naar iemand toe te lopen om op visite te gaan, daar even op adem te komen en dan weer terug te wandelen. Je kunt onder meer via de link van ANWB routeplanner https://www.anwb.nl/verkeer/routeplanner Als je op icoontje met het lopende mannetje tikt uitrekenen hoe lang je er gemiddeld over loopt. Zo kun je makkelijk een tijdstip afspreken hoe laat je op visite komt. Ook leuk om met de hele familie te doen, misschien dat kleine kinderen op een fietsje mee kunnen rijden.

 

Thuis:

Wat doe je op een regenachtige zondag morgen? In bed blijven liggen, achter de tv, computer gaan zitten. Nee ik ga sporten. Ook ik heb geen zin om naar buiten te gaan want het regent vandaag te hard. Natuurlijk zou ik in mijn regenpak kunnen gaan fietsen of met mijn paraplu kunnen gaan wandelen. Nee nat worden is niet mijn ding en zweten in zo’n plastic regenpak ook niet. Ik ga lekker thuis sporten, niemand die mij ziet. Ik trek wat makkelijks aan, zet een opzwepend muziekje aan en begin.

 

Ik heb geen dure apparatuur in huis maar doe oefeningen op een matje in de woonkamer, op internet vind je vele voorbeelden en YouTube filmpjes wat je allemaal kunt doen. Je kunt in plaats van gewichtjes flesjes met water vullen.  Of twee blikjes met bijvoorbeeld groenten gebruiken. Er zijn zoveel leuke ideeen op internet te vonden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn lieveling sport thuis is Zumba:

Ik schuif de salon tafel weg zodat ik meer ruimte heb om mij voor de tv te bewegen. Wij hebben een smart tv met YouTube en daar zoek ik altijd Zumba voor beginners. Het aanbod is groot maar ik heb een favoriet filmpje die ik meestal doe. https://www.youtube.com/watch?v=c7qQAKi2cKc

Heb je geen smart tv dan speel je het filmpje via je computer of laptop af.

Waarom dit filmpje mijn favoriet is?

Deze vrouw heeft een gewoon lichaam, is niet afgetraind maar volslank. Ik vind het geweldig om haar te zien bewegen. Soepel beweegt ze om de Zuid-Amerikaanse muziek en probeer ik dit  stuntelig na te doen. Niemand die mij ziet heeeeeerlijk. Het filmpje duurt maar 30 minuten , je kunt uiteraard altijd nog een deel twee erachter aan plakken.

 

Wat is Zumba:

Is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Het is opgezet door Alberto ‘Beto’ Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Bij zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, dit is te vergelijken met aerobics.

 

 • Beweeg het liefst iedere dag 30 minuten intensief.

 

Geen smoesjes meer:

 • Dus dames geen smoesjes meer zoals het lidmaatschap van de sportschool is zo duur, je kunt gewoon gratis sporten.
 • Ik heb geen speciale sport apparatuur of kleding, je kunt alledaagse dingen uit je huis gebruiken om te sporten.
 • Ik heb het te druk om te sporten, sta net als ik ik een half uur eerder open om Zumba te doen, spring in de douche en ga dan werken. Of ga na het eten wandelen.
 • Laat de auto staan en pak de fiets of de benenwagen.
 • Betrek het gezin mee en ga gezamenlijk te voet naar iemand op visite.
 • Zoek YouTube filmpjes met sportoefeningen voor beginners op en sport in je eigen omgeving wanneer het jou uitkomt.

Heb jij nog een leuke gratis sport idee laat het mij weten?

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

4 reacties op “Sporten zonder abonnement kosten

  • Nicole op

   Colette, wat vreemd als ik op de link druk doet deze het gewoon. Ik heb het thuis en op mijn werk geprobeerd. Zijn toch 2 verschillende computers.

 1. Liesbeth van der Bruggen op

  Hoi nicole,

  Ik zie 3 zeer slanke jonge dames op het filmpje.de link doet het dus wel.maar geen volslanke dame.

 2. Nicole op

  De dame die les geeft is een heeeeeerlijke volslanke dame. I denk maat 46, dat doet mij zo goed omdat te zien, de meeste dames die zumba les gegeven hebben maat 0 ha ha. En ze beweegt zich zo soepel. Klik maar eens op de link in het verhaal:-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *