
2x gezonde chocolade pasta
Ik ben dol op chocolade, vooral pure chocolade ben ik steeds meer gaan waarderen. Daarom deze twee recepten voor pure chocolade pasta, ze zijn heel verschillend van smaak en structuur. De pasta van avocado is het smeuïgst en lijkt iets minder op de chocoladepasta die je in de supermarkt koopt omdat je de banaan goed proeft. De kikkererwtenpasta is wat dikker maar smeert goed uit. Ik heb beide chocolade pasta’s door vrienden laten testen, 60% koos voor de kikkererwten chocopasta en de rest voor mijn favoriete de chocopasta met banaan. Laat je mij weten welke jullie het lekkerst vonden?
Chocolade pasta met banaan, je mag het dik op je brood of cracker smeren want de advocado bevat veel vezels, is sodium en cholesterol vrij en bevat bijna 20 essentiële voedingsstoffen (waaronder: omega-3, vitamines A, C, D, E, K en de B vitamines).
Chocoladepasta met avocado en banaan:
Ingrediënten:
- 1 rijpe avocado
- 1 rijpe banaan
- 3 volle tl cacaopoeder*
- 3 tl vloeibare zoetstof
- 1 tl kaneel
Staafmixer of keukenmachine
*cacaopoeder zonder suiker gebruiken
Hoe maak je het: Doe alle ingrediënten in diepe kom en pureer deze met de staafmixer tot een smeuïge pasta.
TIP:
- Hak wat ongebrande cashewnoten grof en meng deze door de pasta
- Je kunt de pasta tenminste 4 dagen in de koelkast bewaren bewaren
- Gebruik een schone lepel of mes om de pasta uit het bakje te halen
- Bewaar de pasta in een plastic bakje met deksel of in een (oud) jam potje
- Ook leuk om cadeau te geven.
Chocolade pasta met kikkererwten. Kikkererwten uit een pot zijn gezond, helemaal als je de biologische variant neemt. Ze zijn eiwitrijk en bevatten meer vezels dan de meeste volkorenproducten. Gebruik de gekookte kikkererwten uit blik deze zijn milder van smaak dan de gedroogde kikkererwten, ze mogen de pasta niet overheersen. Deze pasta kun je ook als toetje serveren.
Chocoladepasta met kikkererwten:
Ingrediënten:
- 360 gr kikkererwten
- 4 el cacaopoeder *
- 4 tl zoetstof
- 1 eetlepel honing
- 1/2 tl kaneel
Staafmixer of keukenmachine
*Cacaopoeder zonder suiker gebruiken
Hoe maak je het: Doe alle ingrediënten in diepe kom en pureer deze met de staafmixer tot een smeuïge pasta.
TIP:
- Hak wat ongebrande noten grof en meng deze met de pasta, dat geeft een lekker crunch.
- Je kunt de pasta ruim een week in de koelkast bewaren.
- Gebruik een schone lepel of mes om de pasta uit het bakje te halen.
- Bewaar de pasta in een plastic bakje met deksel of in een (oud) jam potje
- Serveer de pasta in een klein bakje als toetje of in een klein borrelglaasje met lepeltje voor een aangeklede koffie




Gezien op Wakker bij Omroep Brabant en erg intressant en niet alleen voor mensen met Gbp maar ook voor mensen die wat willen afvallen
Nico, dankjewel dat je het intressant vond 🙂
Ik heb een combi gemaakt met kikkererwten en banaan, ik ben erg blij met dit recept…
Soms heb je gewoon zin in chocolade 😉