Gevulde champignon met kruidenkaas

Als feestelijk hapje of als voorgerecht zijn deze champignons zeer geschikt. Je kunt de champignons  smorgens al vullen dan hoeft je ze dan alleen nog maar 20 min in de oven te garen en uit te serveren. Ik vind dit een van die no stress recept en en heb ze de laatste tijd veel gemaakt.

 

INGREDIËNTEN: 4 personen, 2 p.p.

 • 8 grotere champignons
 • 1 bakje kruiden roomkaas (light)
 • 2 plakjes coburger ham
 • Pijnboompitjes
 • Rucola

* of gekarameliseerde pecannoot

 

 

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Verwijder de stelen uit de champignons en hol deze voorzichtig met een thee lepeltje een beetje uit
 3. Snijd de coburger ham in zo’n klein mogelijke stukjes,   zelf knip de ham met mijn keukenschaar fijn.
 4. Meng de stukjes ham met de kruidenkaas in een schaaltje goed door elkaar.
 5. Vul de champignons met dit mengsel, het vulsel mag boven de rand van de champignon uitkomen.
 6. Strooi er wat pijnboompitjes overheen.
 7. Leg de champignons in een niet ingevette ovenschaal of op een bakplaat met wat keukenpapier eronder, zet deze in het midden van de oven.
 8. Leg wat sla op een bordje, doe er wel wat sladressing over heen. (ik had als dressing 2 el olijfolie met 2 el azijn en 1 1/2 tl honing gemengd)
 9. Na 20 minuten zijn de champignons klaar en mag je ze warm op de sla leggen en serveren.

 

* Wil je ook zo’n gekaramaliseerde noot als op de foto op je champignon serveren?

 1. Daar heb je ongezouten pecan noten en honing voor nodig.
 2. Leg een stukje bakpapier op een bordje.
 3. Neem een kleine koekenpan leg daar 9 (1 om te snoepen 🙂 ) pecanoten en 1 el honing in , deze bakje niet langer dan 1 minuut. beweeg de pan goed terwijl je bezig bent want de honing kan heel snel verbranden.
 4. Raak de noten niet met je handen aan de honing is kokendheet. Leg de noten met een lepel op het bakpapier en laat ze daar afkoelen.
 5. Ook deze kun je smorgens al klaar maken en savonds na dat de champignons uit de oven komen op de champignons te leggen .

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Gevulde champignon met kruidenkaas

 1. Chantal den Hertog op

  Hai,

  Ik heb jullie fantastische kookboek cadeau gekregen, maar nu heb ik over de inhoud een vraagje. Ik zie op jullie site niet een apart contact emailadres, dus doe ik het maar even zo.

  Op de cover staat eiwitrijk eten, maar bij geen enkel recept staat het aantal eiwitten vermeld? Raar vind ik dat omdat juist die eiwitten zo belangrijk voor ons zijn en we graag willen weten hoeveel er in een gerecht zitten.

  Dan staan er bij sommige recepten het aantal personen vermeld, maar bij de soep op blz 23 staat weer niets vermeld? Kan ik ergens terug vinden voor hoeveel personen de gerechten zijn. En voor “wat voor personen”? 4 personen is dat 4 personen met een sleeve of gbp? Of is 4 personen mensen zonder aanpassing?

  Ik hoor het graag van jullie.

  Verder viel de gepofte aardappel hier goed in de smaak en waren de courgettereepjes snel op.

  Hartelijke groeten
  Chantal den Hertog

 2. Nicole op

  De recepten zijn voor de hele familie bedoeld, dus de hoeveelheden zijn gemiddeld wat 1 persoon eet die geen GBP operatie heeft gehad. Ik wil juist dat je niet speciaal voor je zelf moet koken maar dat je hele familie het zelfde eten eet en dat ook lekker vind. 🙂 Ik heb in het MMC geleerd hoe ik mijn eiwitten moet tellen en omdat iedere persoon na de operatie andere dingen kan verdragen en andere hoeveelheden eet is dat de makkelijkste manier. Hoeveel eiwitten je eet heeft ook met je lengte te maken ik zelf ben 183 en eet tussen de 80 en 100 gr eiwitten per dag. Deze tel ik inmiddels uit mijn hoofd. Er zijn lijstje op internet waar je je eiwitten kunt uitrekenen maar naar een paar weken heb je die niet meer nodig en word eiwitten eten en tellen routine. Waarom ik bij de soep niet heb staan voor hoeveel personen is omdat ik altijd een pan vol maak, al het werk voor 4 of 6 personen vind ik zo vreselijk jammer dus ik maak altijd meer en vries dit in. Kan ik je zeker adviseren. Je hebt als het goed is in het ziekenhuis geleerd hoeveel je per eetbeurt mag eten dus de hoeveelheden vermeld ik niet, ook omdat het per ziekenhuis verschilt. Chantal als je nog vragen hebt je kunt ze ook altijd een privebericht vis mijn faceboek pagina dikkevriendin sturen. of nicole@nickyslingerie.nl. Groetjes Nicole

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *