Groente-fruit dip schotel

Afgelopen vrijdag was ik bij mijn zus Suzy, we hadden een spelletjesavond bij haar. Omdat mijn zwager goede voornemens voor het nieuwe jaar had en was begonnen met lijnen had ze deze mooi groenten en fruitschaal gemaakt. Ik moet zeggen dat dit toch wel een toppertje was.

Ze vind zich zelf niet een super kokkin maar freubelen dat kan ze, getuigen de foto met al het gezonde lekkers. Ik had voor bij deze schaal een yoghurt dip saus mee genomen waar je de groenten lekker doorheen kon halen.

 

 

Je kunt kunt allerlei groenten gebruiken bijvoorbeeld:

  • Wortels
  • Bleekselderij
  • Broccoli roosjes
  • Bloemkool roosjes
  • Alle kleuren paprika
  • Radijsjes
  • Komkommer
  • Rettich
  • Kleine tomaatjes
  • Witlofblaadjes
  • Enz enz

 

In de sommige supermarkten heb je ook doosjes gemengde tomaatjes in allerlei kleuren. Zo bestaan er ook groene, gele en zelfs paarse bloemkool het zal de schaal alleen maar fraaier en aantrekkelijker maken.

Je kunt ook speciebonen serveren, even kort koken (blancheren). Laat ze wel afkoelen.

Zorg dat alle groenten goed schoon is gemaakt en snijd ze in hapklare steeltjes. De tomaatjes mag je heel laten.

Was de komkommer met schil goed onder stromend water af en snijd deze samen mer de geschilde rettich in plakjes van een halve cm.

Spiesjes:

  • Kleine tomaatje – mini mozzarella bolletje – blaadjebasilicum
  • Groene druif – mini mozzarella bolletje – blaadje basilicum
  • Rode druif – walnoot- blokje feta
  • Mandarijn partje- walnoot- mini blokje 20 plus kaas
  • Stukje gerookte zalm – gekookt kwartel eitje- klein gesneden bieslook
  • Enz enz enz

 

 

 

 

 

Voor de yoghurt dip heb je nodig:

  • 500 gr Griekse (0% vet) yoghurt
  •  3 a 4 el zoete chili saus
  •  1 volle el gesneden koriander
  • Als je echt geen koriander lekker vind kun je deze vervangen door platte peterselie of bieslook.

Meng de yoghurt, chili saus en wat van de klein gesneden koriander door elkaar. Proef even of er nog wat koriander bij mag. Ik zelf ben er er royaal mee.

Rauwe koriander smaakt anders dan koriander in een warm gerecht, je zult zien dat mensen die normaal niet zo’n fan van koriander zijn deze variant wel lekker vinden.

Server deze apart in een schaaltje of in een paprika waar je het het kopje (1/4 deel) van af hebt gesneden, snijd dan wel van de onder zijde een flinter dun plakje af zodat de paprika blijft dan beter blijft staan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *