Mexicaanse bonensoep (eiwitrijk)

Eiwitrijke Mexicaans bonensoep, lekker als lunch maar ook als avondeten. De bonen en linzen zorgen voor een eiwit bommetje. Serveer de soep met een dot kwark wat blokjes rijpe avocado en knapperige tortilla chipjes. Houd je van pittig? zet dan de fles zoete chilisaus op tafel zodat iedereen naar smaak de soep wat pittiger kan maken.

 

INGREDIËNTEN:

  • 1 ui in ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook
  • 1 winterwortel in dobbelsteentjes
  • 2 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 volle tl gemalen komijnpoeder
  • 3 volle tl milde paprikapoeder
  • 1/4 tl chilipoeder 1/2 tl als je van wat pittiger houd.
  • 3 (kippen) bouillonblokjes
  • 2 liter water
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 blik zwarte bonen (400 gr)
  • 1 blik kidney bonen (400 gr)
  • 1 blik linzen (400 gr)
  • 4 el zoete chilisaus
  • 2 limoenen

Serveer met;

  • Enkele tortillachips
  • 1 rijpe avocado in blokjes
  • en wat blaadjes verse koriander of peterselie
  • een dot kwark

 

  1. Bak in een soeppan in wat olijfolie de uien en de knoflook op halfhoog vuur glazig.
  2. Voeg de wortel en de paprika blokjes toe en bak deze 3 minuten mee.
  3. Strooi de komijn, paprikapoeder en chilipoeder erbij en bak dit 3 minuten mee.
  4. Voeg dan de bouillonblokjes, de tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook, laat de soep ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje pruttelen.
  5. Voeg dan de linzen, zwarte en de kidney bonen en de chilisaus toe.
  6. Knijp de citroenen boven de soep uit en maak eventueel op smaak met zout en peper.
  7. Pureer de soep heel kort met een staafmixer, zorg er voor dat de soep niet te fijn word maar grof van structuur blijft.

Serveer met wat tortillachips, blokjes avocado, wat korianderblaadjes en een dot kwark.

 

 

TIP:

  • Lekker met een restje gekookte zilvervliesrijst of Quinoa

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Mexicaanse bonensoep (eiwitrijk)

  1. tien op

    lijkt me een super lekker soepje, zou hem graag vanavond willen eten. alleen wanneer doe je de tomaten erbij?

    • Nicole op

      Hallo Martine, oeps een foutje van mij kant, je mag de tomatenblokjes tegelijk met het water erbij doen. Fijn dat je mij even op de fout attendeert zodat ik deze heb kunnen aanpassen.

      Gr Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *