Indische stamppot, vega

Dit vegetarisch recept voor Indische stamppot stond in de Allerhande, maar ik kon het niet laten om het wat aan te passen door het wat hoger op smaak te brengen en extra eiwitten toe te voegen :-).

 

 

INGREDIËNTEN: 4 grote eters.

  • 600 gr geschilde aardappelen
  • 1 grote uien in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1/2 el masala* (of gewone kerriepoeder)
  • 1 1/2 blik kikkererwten (totaal 450gr)
  • 2 a 3 volle el magere kwark
  • 2 el mangochutney**
  • Melk, zout en peper
  • 300 gr verse spinazie
  • cashewnoten

*Masala: is een uitgebalanceerde melange van een groot aantal verse kruiden en specerijen o.a. koriander, komijn, die vers gemalen en geroosterd worden; hierdoor komt het aroma van deze kruiden en specerijen optimaal tot zijn recht. Veel lekkerder dan ”gewone” kerrie poeder en bij de supermarkt en toko verkrijgbaar.

**Mango chutney: vind je in het supermarkt bij de oosterse producten. Het is een soort jam boordevol kruiden met een zoet-zure smaak. Een smaakmaker die vaak in de Indiase keuken word gebruikt.

  1. Kook de aardappelen met een snufje zout in een grote pan tot ze gaar zijn. De grote pan is strak handig als je er puree van gaat maken en alle andere ingrediënten er door gaat mengen.
  2. Bak in 3 el olijfolie de uien en de knoflook op half hoog vuur voor ongeveer 10 minuten, de smaak van de uien word dan zoeter.Voeg na 5 minuten de masala mee, en bak deze met de uien mee.De uien krijgen een mooie warme gele kleur en de smaak van de kruiden koen meer tot zijn recht.
  3. Heb je uien 10 minuten gebakken dan mogen de uitgelekte kikkererwten erbij bak deze 5 minuten met uimengsel mee, maak goed op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de spinazie toe en bak deze tot deze geslonken is dit zal ongeveer  minuten duren.
  5. Stamp de aardappel met de kwark, zout en peper en melk tot een mooie puree, liever wat natter dan te droog.
  6. Meng met een lepel het kickerwten, ui mengsel door de puree, voeg nog melk toe in dien nodig het geheel moet smeuïg zijn. Maak op smaak met zout en peper.
  7. Strooi er wat cashewnoten over heen.

 

TIP:

  • Zet een bakje kwark, chutney en sambal op tafel dan kan ieder naar smaak nog wat toevoegen.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *