Ik ga het doen, ik ga de Alpe d’Heuz lopen

Het was verleden jaar dat ik op het idee kwam, een klant van mij vertelde toen hoe mooi en emotioneel de klim voor haar en haar man was geweest. Voor ik het zelf goed in de gaten had, riep ik: de volgende keer loop ik met je mee. Spontaan is niet altijd een goed idee maar dit bleef maar in mijn hoofd hangen.

Steeds meer mensen in mijn omgeving vechten tegen deze ziekte, Een klasgenootje, je vriendin, je levensmaatje, je moeder of je vader, een oma, een vriend van een vriend, patiënt, overlever of overledene. Iedereen kent iemand die te maken heeft met kanker.

 

Evenement Alpe d’Huez:

​Alpe d’Huez is het jaarlijks fiets- en loopevenement voor KWF Kankerbestrijding dat op de beroemde Franse berg Alpe d’Huez plaatsvindt. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ fietsen, lopen of wandelen duizenden deelnemers de Alpe d’Huez tot 6 keer aan toe op. Ze doen alleen of met een team mee. Naast de sportieve uitdaging, hebben ze ook de uitdaging aan om zo veel mogelijk sponsorgeld bijeen te brengen en daarmee een bijdrage te leveren aan onderzoek naar kanker.

Of je nou één, twee of zes keer de Alpe d’Huez op gaat, we gaan allen voor hetzelfde doel: geld inzamelen in de strijd tegen kanker zodat er in de toekomst niemand meer dood gaat aan kanker.

 

WANDELEN:

Ik ga deze gevreesde berg lopen, wandelen klinkt wel erg gezapig hoor, máár als je gemiddeld meer dan 5,5 km per uur klimt, heet dit gewoon “lopen” , dat is stevig doorstappen dus en dat mag je dan ook zo op de inschrijving vermelden. Met 1071 meter hoogteverschil en een lengte van 13,2 km zal het voor mij een pittige klim worden.

Ik realiseerde me ineens dat, hoewel ik tegenwoordig mijzelf sportief mag noemen  er toch wel iets serieuzer getraind moet worden. En als ik die berg met alle bochten bekijk springt het zweet me spontaan uit. Ik zie het al meteen voor me. Ik zwetend en hijgend, de pijn in mijn benen kan ik al bijna voelen.  Natuurlijk kan ik het. Ik moet er alleen wel wat voor gaan doen.

 

SPORTSCHEMA:

Ik weet het duurt nog 20 weken maar ik ben al begonnen met trainen.

Twee keer in de week loop ik 1 uur op de loopband in de sport school, helling op 12%, snelheid 5,5 km per uur. Ik ben begonnen met helling op 10% te zetten en wil nu de eerste tijd iedere week 1% hoger. Daarna ga ik aan de tijd werken ook die zal iedere week wat langer gaan worden. Nu loop ik iedere maandag weer of geen weer 130 minuten, 6,5 km per uur in de buitenlucht. Muziekje op mijn hoofd, zalig vind ik dit, lekker in mijn uppie niets aan mijn hoofd.

 

 

 

 

 

Sommige zullen denken wat een ophef en draaien hun hand niet om om de Alp d’huez te lopen, vergeet niet dat ik 1,5 jaar geleden al moeite had om een trap op te lopen laat staan een berg.

Met mijn oude gewicht van 170 kilo was ik al blij als ik de trap op kon en nu ben ik zo blij met mijn nieuwe gewicht en gezond en fit leven dat ik deze uitdaging graag aan ga.Wat kan er in korte tijd veel veranderen in een mensen leven.

 

 

 

 

 

TEAM ET:

Ik ga als lid van team ET,  ter nagedachtenis van Edith Tielemans de Alpe d’Huez lopen. Zij heeft deze rot ziekte niet overleeft en samen met familie van haar, vrienden en kennissen ga  ik ga deze gevreesde berg op. Niet alleen met dit team maar met ruim 4000 mensen ga ik de berg op. Ook zal mijn vriendin Anja Ten Pas in mijn gedachten mee de berg op gaan, Anja heeft al drie keer tegen deze ziekte gevochten en gewonnen.

Eén punt staat in die ene week  voorop: ‘saamhorigheid en verbondenheid’. Samen met elkaar gaan voor één doel: niet opgeven en onze grenzen verleggen, voor jezelf maar vooral ook voor anderen. Hoe mooi is dat, om hierbij te zijn voor je dierbaren en voor anderen!

Met deze bak aan motivatie doe ik 7 juni mee aan de Alpe d’Huez. Of we één, twee of zes keer deze berg op gaan, we gaan voor hetzelfde doel: geld inzamelen in de strijd tegen kanker zodat er in de toekomst niemand meer dood gaat aan kanker.

 

 

En oh ja, ik ga mijn vorderingen ook zo af en toe hier delen. Want je begrijpt, ik kan wel wat aanmoediging gebruiken. 🙂

Wil je mij sponsoren?  Ieder bedrag is welkom 🙂 xxxxxxx

https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/PersonalParticipantPage.aspx?personId=40175&personTypeId=Participant

 

Alpe d'Huez

 

.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

5 reacties op “Ik ga het doen, ik ga de Alpe d’Heuz lopen

 1. Nicole van den Broek op

  Wat gaaf en tof dat je dit gaat doen!
  Succes ermee.
  Heb een donatie gemaakt.
  Nicole

 2. Philomien op

  Hoihoi Nicole ik ga je zeker volgen en aanmoedigen ik vind het super knap wat je doet daar is veel doorzettings vermogen en natuurlijk trainen, trainen voor nodig maar dat heb je al eens bewezen dat heb je al……..zet hem op nu al met je trainen goed bezig al heb ik kunnen lezen ……..ik zeg TOP en wens je voor het trainen al veel succes ??????????( sponsering komt eraan ) groetjes ??‍♀️

 3. Pingback: Alph d Huzes deel 2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *