kung Po Kai, mijn favoriete Chinese gerecht

Mijn favoriete Chinese gerecht is Kung Po Kai. Dit gerecht heeft geen peper en zout nodig door gebruik van de smaakmakers Hoisinsaus en oestersaus in deze sausen zit al zout. Neem tijd op de kippendijtjes lekker bruin te bakken de sausen zullen hierdoor een plakkerig lichtzoet laagje op de kip achter laten.

 

INGREDIËNTEN:

  • 340 gr kippendijtjes
  • 1 el oestersaus
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • bosje lente uitjes (stuk of 8)
  • 3 tenen knoflook in plakjes gesneden
  • 100 gr sugarsnaps
  • 1 el hoisinsaus*
  • 2 tl sambal oelek
  • Cashewnoten
  • serveer met (zilvervlies) rijst

 

 

 

* Hoisinsaus mag niet missen in je keukenkastjes, het zijn erg lekkere smaakmakers. Hoisinsaus: is een zoete saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water. Je vind het bij de toko en bij de supermarkt in een fles maar soms ook in een potje bij de Aziatische producten.

 

  1. Snijd de kip in grote dobbelstenen en vermeng deze met de oestersaus, zet weg tot gebruik.
  2. Snijd beide paprika’s in repen, het witte lichtgroen gedeelte van de lente uitjes in ringetjes. Bewaar het groen van de lente uitjes snijd deze in ringen en gebruik deze straks voor garnering.
  3. Pak een grote hapjespan en bak de kip in zeker 4 minuten aan beide zijde in wat zonnebloem olie bruin. Houd wat ruimte over voor de paprika en bak deze de zelfde tijd mee.
  4. Voeg de knoflook, sugarsnaps,  lente uitjes, sambal en de hoisinsaus toe, roer alles goed door elkaar en bak het geheel nog voor zo’n 5 minuten. Roer af en toe door.
  5. Serveer de Kung po kai met een handjes cashewnoten en en rijst

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Één reactie op “kung Po Kai, mijn favoriete Chinese gerecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *