
Bietjes lunch salade
Iedere week neem ik wel een gezonde lunch salade mee naar het werk. Deze bieten salade is lekker fris door de zilveruitjes en de appel en de feta geeft een hartige toets aan de salade. Ik maak deze salade altijd meteen voor twee dagen, je kunt deze in een goed afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Deze bietjes saladeis ook als bijgerecht of voor bij de BBQ geschikt. En ook nog eens een makkelijk om te maken.
Ingrediënten:
- 1 appel
- 2 gegrilde rode paprika’s uit potje
- 150 gr feta
- 400 gr geraspte bietjes (kant en klaar verkrijgbaar bij de supermarkt
- 4 volle el kleine zilveruitjes
- Spoel de appel goed af en verwijder het klokkenhuis van de appel en snijd deze met de schil in kleine stukjes.
- Snijd de parika’s in kleine stukje en de feta in kleine blokjes.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar en maak op smaak met gemalen peper.
TIP: Bewaar wat feta blokjes apart en verkruimel deze over de salade als garnering.
TIP: Meng er wat grof gehakte walnoten door heen
TIP: Serveer de salade als voorgerecht en leg er wat stukjes gerookte makreel omheen.



