Poké bowl met tonijn

Vandaag hebben man, ik en de hondjes 18 km in het zonnige Limburgse land gelopen en ik was te moe om lang in de keuken te staan en omdat ik zin in een salade had werd het al gauw een Poké bowl. Poké bowl, niet te verwarren met de stripfiguurtjes pokemon :-). Deze ”salade” heeft zijn herkomst in Hawaï waar het een gerecht is met rijst, vis en groenten. Het is een ideaal gerecht als je snel wat gezonds op tafel wilt zetten, boordevol eiwitten. Nieuwsgierig hoe ik deze gemaakt heb?

 

INGREDIËNTEN: 2 persoons gerecht

  • 2 el Japanse (kikkoman) soja saus
  • 2el zoete chili saus
  • 90gr Udon noedels*
  • 2 bosuitjes
  • 2 el mayonaise (light)
  • 1/2 tl harissa of sambal
  • Gembersiroop
  • 1 avocado
  • 1 mini blikje edamame boontjes (80gr) **
  • 2 volle el julienne gesneden wortel ***
  • Azijn en zoetstof (of poedersuiker)
  • 1 blikje tonijnstukjes op water (160 gr)
  • 2 volle el zeewier salade (koeling supermarkt bij de vis)
  • Gedroogde gebakken uitjes (conimex)
  • 2 volle el zwarte boontjes (klein blikje)

 

*Udon noedels zijn dikke, zachte, Japanse noodle gemaakt van tarwebloem, water en zout

** Edamame boontjes zijn groenen sojaboontjes, je kunt ze vers in de koeling vinden maar ook in handige kleine blikjes van het merk Bonduelle.

***Je kunt julienne gesneden wortel in de koeling in de supermarkt vinden

  1. Meng de soja saus met de chili saus door elkaar.
  2. Kook de udon noedels zoals op de verpakking staat, spoel ze in onder de koude kraan in een vergiet af. Goo ze terug in de pan en meng er de soja chili saus door heen.
  3. Snijd het wit en het groen van de bosuitjes in ringetjes en meng deze door de noedels.
  4. Meng 2 el mayonaise, 2 el gembersiroop en de harissa door elkaar, deze gaat later over de tonijn.
  5. Maak de geraspte wortel met 1 el (witte wijn) azijn en wat zoetstof aan
  6. Schil en snijd de avocado in reepjes of in blokjes.
  7. Neem een ruime kom of schaal, leg de noedels in het midden. Verdeel de avocado over de twee kommen, de geraspte wortel, de zeewiersalade, zwarte boontjes, edamame boontjes, tonijn en de gebakken uitjes.
  8. Verdeel de mayonaise over de tonijn.

 

 

TIP:

  • Strooi wat sesamzaadjes over het gerecht.
  • Vervang de zwarte boontjes door mais.
  • Maak de fijn gesneden worteltjes met wat gembersiroop en azijn aan

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *