Zomerse aardbeien yoghurt taart

Deze taart is altijd weer een feestje om te mogen eten. Met weinig werk tover je een verantwoorde zomerse taart die erg lekker is.  Het enigste nadeel van deze taart is dat je moet wachten tot de yoghurt gesteven is voor je je tanden er in kan zetten 🙂

 

INGREDIËNTEN:

Voor de bodem

  • 2  bananen
  • 1  ei
  • 100 gr  amandelmeel
  • 40 gr kokosrasp
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 5 grof gehakte dadels
  • 20 gr gesmolten kokosolie

 

 

 

  1. Alles met de staafmixer mengen, in een springvorm gieten en 20 minuten op 175 graden afbakken. Daarna goed af laten koelen.

 

Voor het bovenste laagje

  • 500 gram 0% griekse yoghurt
  • 250 gram aardbeien
  • 5 tl vloeibare zoetstof
  • 2 tl vanille essence
  • 5 gelatine blaadjes
  • Aardbeien om op de taart te leggen
  1. Gelatine blaadjes volgens verpakking weken en oplossen.
  2. Aardbeien pureren met de zoetstof en de vanille essence.
  3. De opgeloste gelatine en de aardbeien puree samenvoegen met de 0% Griekse yoghurt  er doorheen spatelen.
  4. Mengsel op de afgekoelde bodem gieten, garneren met Aardbeien en in de koelkast 2 uur laten opstijven.

 

TIP:

  • Is het geen aardbeien tijd gebruik dan diepvries aardbeien, deze kun je bevroren pureren.
  • Versier de taart met meer soorten fruit, bijvoorbeeld zwarte bessen, frambozen en bramen.
  • Leg er een paar muntblaadjes op ter versiering.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Zomerse aardbeien yoghurt taart

    • Nicole op

      Lyda, ik heb echt geen idee of deze glutenvrij is, ik hoef daar zelf gelukkig niet op te letten. Sorry dat ik je daar geen beter antwoord op kan geven. Maar ik neem aan dat als je het ingrediënten lijst door leest je zelf weet wat je wel of niet mag hebben? Gr Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *