Tomaten salsa
INGREDIENENTEN:
- 3 grote tros tomaten *
- 1 rode ui
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 volle tl komijn poeder
- 2 volle el fijn gesneden bladpeterselie **
- 1/2 limoen
*Ook roma tomaten zijn voor dit recept geschikt.
**Heel erg lekker als je de peterselie door koriander vervangt (man-lief lust helaas geen koriander)
- Snijd de tomaat in 4 parten en verwijder het vruchtvlees en de pitjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
- Snipper de rode ui fijn, snijd de peterselie fijn (de dikkere stukken steel verwijderen).
- Meng tomaat, rode ui, peterselie, knoflook, komijn en het sap van de limoen goed door elkaar en zet in de koelkast tot gebruik.
TIP:
- Je kunt de salsa smorgens al maken en in de koeling bewaren tot gebruik.
- Verwijder de pitjes uit een rode peper en snijd deze in ringetjes, vermeng dit met de salsa.
Pingback: Mexicaanse rijst met bonen en kip