Tomaten salsa

Salsa is een zeer populaire sensuele dans maar  is ook het Spaanse en Italiaanse woord voor ‘saus’, Hier worden (meestal pittige) sauzen bedoeld uit de Latijns-Amerikaanse keuken. Salsa word bereid met rauwe ingrediënten, meestal met tomaat. Mijn Salsa is niet pittig maar kun je als je dat lekker vind op te spicen door er een rode peper door heen te snijden. Je kunt er héél veel kanten mee op kunt. … op je pizza, bij gehaktballetjes, gegrild vlees van de BBQ,als dipsaus bij nacho chipjes of als crostini. Je kunt er eindeloos mee variëren.
INGREDIENENTEN:
  • 3 grote tros tomaten *
  • 1 rode ui
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 volle tl komijn poeder
  • 2 volle el fijn gesneden bladpeterselie **
  • 1/2 limoen

*Ook roma tomaten zijn voor dit recept geschikt.

**Heel erg lekker als je de peterselie door koriander vervangt (man-lief lust helaas geen koriander)

 

 

 

 

  1. Snijd de tomaat in 4 parten en verwijder het vruchtvlees en de pitjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  2. Snipper de rode ui fijn, snijd de peterselie fijn (de dikkere stukken steel verwijderen).
  3. Meng tomaat, rode ui, peterselie, knoflook, komijn en het sap van de limoen goed door elkaar en zet in de koelkast tot gebruik.

TIP:

  • Je kunt de salsa smorgens al maken en in de koeling bewaren tot gebruik.
  • Verwijder de pitjes uit een rode peper en snijd deze in ringetjes, vermeng dit met de salsa.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Één reactie op “Tomaten salsa

  1. Pingback: Mexicaanse rijst met bonen en kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *