Mango chutney

Chutney wordt gemaakt van fruit of groenten of een combinatie hiervan met azijn en zout als conserveringsmiddelen en specerijen als smaakmakers. De samenstelling van een chutney is te vergelijken met die van jam. De ingrediënten slechts geblancheerd of halfgaar gekookt zijn. Erg lekker bij een stukje oude kaas, bij gegrild vlees van de BBQ, vis, paté,  curry en rijstgerechten, in een rap of bij tortillachips. Je kunt er eindeloos mee combineren.

 

 

 

INGREDIËNTEN

  • 1 rode ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 chilipeper zonder zaadjes
  • 1 cm verse gember geraspt
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1 el honing
  • 50 ml appelazijn
  • 1 mango (+/- 600gr)
  • 3 el water

  1. Snipper de rode ui fijn en bak deze samen met de uitgeperste knoflook, fijn gesneden rode peper en geraspte gemberin 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan voor 3 minuten.
  2. Voegde kurkuma en de komijn toe en laat dit 2 minuten mee bakken.
  3. Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes voeg deze toe met de honing, water en de azijn.
  4. Breng dit met een deksel op de pan aan de kook en laat dit op een laag vuur voor 30 minuten pruttelen, voeg eventueel tussendoor wat water toe.
  5. Schep de mango in een schoon potje, gebruik altijd een schonen lepel en bewaar de mango in de koelkast. deze blijft zeker 4 weken goed.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *