7 x watermeloen

Watermeloen is een van mijn favoriete, terwijl ik dit schrijf staat er een bordje met de vrolijke vrucht naast mijn computer en smikkel ik hier regelmatig van.  Watermeloen de naam zegt het al bestaat voor 95% uit water! Maar daarnaast bevat het onder andere ook ijzer, vezels, kalium, vitamine C, lycopeen en bètacaroteen. Watermeloen is goed voor uw lijn: het werkt vochtafdrijvend, er zitten weinig calorieën in (slechts 37 per 100 gram) én u krijgt er een vol gevoel van (dag snackgedrag!). Watermeloen werkt bloeddrukverlagend en is goed voor haar, huid en ogen. Haal een joekel van een meloen in huis en ga (nóg) gezonder de zomer in!

 

Hier wat lekkere recepten wat je met watermeloen kunt doen:

 

Watermeloen salade:

 

 

Volgens mijn zus Suzy en collega Maud was dit een lekkere en vooral verrassende salade, tja dan kan ik niet achter blijven. En ik geef toe deze salade is erg lekker en fris en voor herhaling vatbaar. Ik zou Nicole niet zijn als ik er niet zelf een eigen draai aan zou geven.

Zo lekkere combinatie van watermeloen , feta, munt, rode ui, komkommer en rode peper. Op smaak gemaakt met zeezout en balsamicoazijn. Lekker voor bij een BBQ, stukje gerild vlees erbij en een lekkere salade mmmmm

 

Hier de link naar het recept: https://www.mateloosgenieten.nl/2016/08/29/watermeloen-salade-met-munt-en-feta/

 

 

Gazpacho met watermeloen:

Dit koude Spaanse soepje komt van oorsprong uit de zuidelijke regio Andalusië. Mijn zus Heidi verraste mij met deze zomerse variant waar watermeloen is aan toegevoegd. Klink misschien een beetje vreemd maar heel erg lekker.

Bij mijn zus kreeg ik het soepje in een bakje maar ik vond dit zo zonde van de mooie kleur dat ik dit soepje thuis in een glas heb geserveerd, zo veel mooier voor het uiterlijk van dit gerecht.

Watermeloen, tomaten, komkommer, knoflook, rode peper en nog veel meer lekkers zit in dit super magere soepje waar jet het gas niet voor hoeft aan te steken 🙂

 

Hier de link naar het recept: https://www.mateloosgenieten.nl/2016/08/14/gazpacho-met-watermeloen/

 

Watermeloen sorbetijs:

Zin in een heerlijk gezond ijsje? Maak dan dit sorbetijs van watermeloen. Super lekker!
Lekker zoet en door de munt fris en super makkelijk te maken en uiteraard zonder toegevoegde suikers,  kleurstof,  conserveermiddel en geen E-nummers. Gewoon puur natuur en lekkerrrrr.

Zomers watermeloen drankje:

Wist je dat de meloen familie is van de komkommer? Meloen is eigenlijk geen fruit, maar een groente. Watermeloenen zijn niet alleen heel lekker, maar ook erg gezond. De watermeloen doet zijn naam eer aan: hij bestaat namelijk voor 95 procent uit water! Een goede dorstlesser dus in de zomer. Watermeloenen zijn ook rijk aan ijzer, kalium en vitamine C.

hier de link naar het recept: https://www.mateloosgenieten.nl/2016/07/24/fris-meloen-drankje/

 

 

 

Watermeloen op een stokje:

Dit is geen recept maar gewoon een leuke tip. Deze water meloen ”ijsjes” doen het goed op een BBQ al dessert, of als gezonde traktaties voor kinderen. Of gewoon omdat je hier zin in hebt. Zorg dat de watermeloen lekker koud uit de koelkast geserveerd word.

Hier de link: https://www.mateloosgenieten.nl/2016/07/25/watermeloen-op-een-stokje/

 

 

 

 

Feestelijke fruitgrill:

Hier word je toch happy van, deze fruitgrill vol met vers fruit spiesen. De showstopper voor een BBQ of feestelijk buffet. Tja het is wel wat werk maar o zo leuk om te doen. Je kunt er vele soorten fruit voor gebruiken.

Hier de link naar het recept: https://www.mateloosgenieten.nl/2016/08/14/fruit-grill/

 

 

 

 

Zelf water ijsjes maken:

Waterijsjes ik maak ze de hele zomer door. In de bovenste lade van mijn diepvries liggen vele zelfgemaakte ijsjes in allerlei smaken. Zo lekker om met dit warme weer zo’n verkoelend, gezond ijsjes te mogen eten.

Je kunt er er enorm mee variëren, maar ik als watermeloen fan kon het natuurlijk niet na laten om hier ook waterijsjes van de maken 🙂

Hier de link naar het recept: https://www.mateloosgenieten.nl/2016/07/28/ijsjes-maken/

 

 

Als laatste:

Lekker zo’n watermeloen, maar al die zwarte pitjes zijn lastig. Vaak worden ze met veel moeite (lees: met chirurgische precisie) verwijderd en verdwijnen ze linea recta in de prullenbak. Dat is jammer! Watermeloenpitjes bestaan namelijk voor 35% uit proteïne. Daarnaast zitten ze boordevol met vitaminen en mineralen. Eet u de volgende keer de pitjes wél op? Mooi! Tip: rooster ze, dat is lekkerder! Zo worden ze vaak gegeten in Azië.

Vind je een watermeloen te groot? Ik koop ze zelf altijd in parten bij de Turkse supermarkt, daar zijn ze zo lekker zoet. Maar ook op de markt en in de supermarkt kun je de watermeloen in parten krijgen.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *