Mexicaanse rijst met bonen en kip

 Deze Mexicaanse rijst met zwarte bonen is zo lekker ik verzeker je dat je  twee keer wilt opscheppen. Dit eiwitrijk zwarte boontje word vaak in deze keuken gebruikt. De gezondste versie van bonen zijn gedroogde en geweekte bonen. Koop gedroogde bonen en week ze een dag en een nacht voordat je ze kookt.

Ingrediënten: 

recept voor 6 personen

 • 300 gram zilvervlies rijst
 • 1 blik gepelde tomatenstukjes
 • 1 kippenbouillontablet
 • 1 volle tl cajun kruiden
 • 1 grote teen knoflook
 • 800 gram kipfilet, in kleine reepjes
 • 1 zakje fajita kruiden *
 • 2 kleine rode ui fijn gesneden.
 • 1 prei, alleen het wit in dunne ringen
 • 2 rode paprika, in blokjes
 • 1 blik zwarte bonen 400 g, afgespoeld en uitgelekt. **
 • 1 blikje maïs 150 gram

*Je vind de zakjes fajita kruiden van het merk (Santa maria) in de supermarkt in het schap bij de Oosterse en  Mexicaanse producten

** of 135 gr gedroogde bonen (lees de verpakking hoe je ze moet verwerken)

 

Kook de rijst samen met de tomatenstukjes, kippenbouillon, gepelde teentje knoflook en cajun kruiden en 1 1/2 blikje water (gebruik hiervoor het blikje van de tomatenstukjes voor) .  Laat de rijst nadat het gekookt is, 10 minuten met de deksel op de pan staan. Vergeet niet het teentje knoflook te verwijdere, die heeft zijn werk gedaan door smaak af te geven.

Verhit olijfolie en bak de reepjes kipfilet met het zakje fajita kruiden goudbruin. Als het vlees dicht geschroeid is voeg je wat water toe en laatje het vlees voor 5 minuten sudderen op een zacht vuur.

Bak de ui glazig en voeg de prei en paprika toe en bak deze 5-6 minuten mee tot alles beetgaar is. Schep dit samen met de maïs, bonen en door de gare rijst heen en breng het op smaak met peper en zout.

TIP:
 • Voor een frisse toets serveer je de rijst en kip eventueel met salsa
 • De rijst met bonen is ook lekker om bij een BBQ te serveren
 • Je kunt de rijst met bonen ook als koude salade serveren

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *