Spinazie lasagne met gerookte kip

Lasagne is een Italiaanse ovenschotel die wordt bereid met dunne pastabladen van circa 10 bij 15 cm. Je kunt deze op verschillende manier maken de meest bekende is met gehakt en calorierijke bechamelsaus. Deze variant is magerder, eiwitrijker en redelijk snel in elkaar gezet.
Maak de lasagne de avond van te voren zonder af te bakken klaar, bewaar deze in de koelkast zodat als je thuis komt de lasagne 30 minuten in de oven moet. Je kunt in de tussentijd een frisse salade maken.

 

Ingrediënten:

6 pers (prima in te vriezen)

  • 1 grote ui in stukjes gesneden
  • 2 tenen knoflook fijn gesneden
  • 250 gr champignons in plakjes gesneden
  • 2 blikjes tomatenblokjes (goede kwaliteit)
  • 2 blikjes 140 gr tomatenpuree (goede kwaliteit)
  • 1 kippenboullion blokje
  • 400 gr cottage cheese*
  • 2 eieren
  • 400 gr geraspte 30 plus kaas
  • nootmuskaat (vers geraspt)
  • lasagne volkoren vellen**
  • 450 gram ontdooide en in vergiet uitgelekte diepvries spinazie
  • 400 gram gerookte kip in blokjes gesneden

 

* Je kunt in plaats van cottage cheese ook Hüttenkäse kopen

**  ik had net niet genoeg aan 1 doosje lasagne bladen. Ik denk dat dit kwam omdat ik de lasagne in 2 kleinere schalen had gemaakt.         Koop voor de zekerheid 2 doosjes.

 

 

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Fruit de uien in 3 el olijfolie in een hapjes pan glazig, voeg dan de knoflook en de champignons toe bak deze voor 3 minuten.
  3. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillonblokje bak alles voor een paar minuten mee en maak op smaak met zout en peper.
  4. Meng in een kom de cottage cheese, eieren en 3 el geraspte kaas klop dit goed door elkaar en maak dit op smaak met zout en peper en flink wat nootmuskaat.
  5. Leg een dun laagje van het tomatenmengsel op de bodem van de lasagne schaal met daarop lasagne bladen.
  6. Hierop een laagje tomatenmengsel, laagje lasagne bladen met daarop alle uitgelekte spinazie dan weer een laagje lasagne bladen met daarop  al het cottage cheese mengsel met daarop de kip. Laagje lasagne bladen met het laatste van het tomatenmengsel en als laatste de geraspte kaas.
  7. Bak voor 30 minuten in het midden van de oven, haal de schaal uit de oven en laat 10 minuten staan voor serveren. De lasagne word daar steviger van en snijd beter.

 

TIP:

  • Serveer de lasagne met een lekkere salade.
  • Je kunt lasagne prima in vriezen.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

2 reacties op “Spinazie lasagne met gerookte kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *