Overtollige huid laten verwijderen

Natuurlijk ben ik super blij met mijn fitte, gezonde nieuwe leven maar mijn nieuwe lichaam heeft voor- en nadelen. Een van de nadelen is dat ik extreem veel huid over heb aan mijn bovenarmen, borsten en benen. Als ik dit tegen iemand zeg is de eerste reactie altijd : “ja maar ik heb ook last van ”vleugeltjes” aan mijn armen”. Vaak laten ze dit dan zien en ik probeer mijn lach in te houden want het beetje huid dat is gaan hangen (vaak door leeftijd) is minimaal. Nou, ik heb geen vleugeltjes maar vleugels waar een Boeing 747 jaloers op zou zijn en ik heb er tijdens sporten enorm veel last van. Maar daar heb ik al eens een blog over geschreven.

 

PROBLEMEN MET MIJN OVERTOLLIGE HUID:

Na een jaar begon ik last van overtollige huid aan mijn bovenarmen te krijgen en nam ik mijzelf voor om deze twee lastpakken te laten verwijderen. Maar de kans dat ik deze operatie vergoed zou krijgen was helaas heel erg  klein. Deze informatie had ik tijdens de screening in het MMC al te horen gekregen. Toch bleef er een beetje hoop dat ik mijn vleugels vergoed kreeg omdat ik er zo’n pijn aan heb. Die losse huidlellen wiebelen de hele dag op en neer en de huid raakt daar flink geïrriteerd van. Met sporten maak ik zelfs geluid met mijn armen, zo erg dat ik sommige apparaten op de sportschool oversla omdat ik zie dat mensen mij vreemd aankijken.  Mooi is het ook niet en de huid van mijn armen plakt tegen de huid van mijn lijf wat een soort smet irritatie op de huid geeft. In de zomermaanden zomerkleding vinden met lange mouwen lukte me nog wel,  maar het gebeurde ook vaak dat ik de losse huid niet in de mouwen kreeg en dat frustreerde enorm.

SCHAAMTE:

Ook mijn bezoek aan de sauna gaan begon ik vervelend te vinden , stom hé maar toe ik 170 kilo woog zat ik er veel minder mee als mensen keken dan de blikken die ik nu krijg. Ik weet, het ziet er vreemd uit dat mijn bovenarmen, bovenbenen en borsten niet ongeschonden uit de strijd zijn gekomen. Maar dat ik me er buiten het lichamelijk ongemak ook onzeker van zou gaan voelen had ik nooit verwacht. Ik ben 5 cupmaten kleiner geworden en heb twee zogenaamde  theezakjes over met daaromheen veel overtollige huid. Natuurlijk begrijp ik heel goed dat dat een cosmetische ingreep is maar ook deze wilde ik te zijnentijd op eigen kosten graag laten doen.

 

 

OBESITAS OFFICIËLE ZIEKTE:

Vergoedingen zijn van verzekering tot verzekering anders en helaas vergoed mijn verzekering het ONVZ de bovenarmen niet ondanks de pijn die ze veroorzaken bij sporten en werken. Ik weet dit is een gevaarlijke zin om te schrijven want dan komen de voor en tegenstanders en laad ik de discussie weer op of  de verzekering deze na gevolgen van het extreem afvallen moet betalen. Eigenlijk best vreemd als je bedenkt dat Obese tegenwoordig officieel een ziekte is.  Obese patiënten weten dat ze te dik zijn maar patiënten en zorgverleners zien vetzucht vaak als een karakterprobleem waarvoor mensen zelf verantwoordelijk zijn. Gelukkig is nu vastgesteld dat obesitas een chronische ziekte is.

DURE OPERATIE:

Maar goed, na meerdere aanvragen van het ziekenhuis met foto’s en tekst en uitslag heeft mijn verzekering besloten het niet te vergoeden. Maar zo verder gaan is ook geen optie dus alle potjes met geld omgegooid, verleden jaar vakantie overgeslagen plus en at financiële hulp. Het is een dure operatie en ik vind het een diep triest idee dat er meer mensen zo als ik zijn die met de zelfde klachten lopen en het geld niet bij elkaar geschraapt krijgen. Ik word daar echt verdrietig van en voel me dan ook bevoorrecht dat ik deze kans wel krijg.

 

WAT IS EEN ARMLIFT?

Deze operatie wordt onder  narcose gedaan en duurt ongeveer twee uur. De chirurg tekent bij de armlift heel precies de gewenste hoeveelheid huid af die moet worden verwijderd. Deze huid wordt tijdens de operatie losgemaakt van de onderliggende vet- en spierlagen en losgesneden. Regelmatig wordt ook vet weggezogen. Over het algemeen sprake van een litteken aan de binnenzijde van de bovenarm. Je moet niet verwachten dat ik een perfectie arm overhoud er blijft een vrij groot litteken zichtbaar. Of het zo mooi word als op onderstaande foto is natuurlijk maar de vraag want ook het genezingsproces is bepalend voor het eindresultaat.

P.S. ik ben niet de dame op de foto

 

ENKELE MOGELIJK COMPLICATIES VAN EEN ARMLIFT KUNNEN ZIJN  :

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvende littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

 

 

BORSTEN:

Wat je niet op de foto hierboven kunt zien of wat ze misschien niet bij haar hebben gedaan is dat het litteken van het arm doorgetrokken word in de oksels en dan verder gaat tot aan de zijkant van het lichaam ter hoogte van de tepel. De lengte van deze lange incisie zal tussen de 40 en 45 cm liggen en word aan beide zijde gemaakt. Zo kunnen ze overtollige huid aan de zijkanten van mijn bovenlichaam ook verwijderen. Dan zal ik een borst lift krijgen door middel van een anker (zie onderstaande foto) en zal door middel van protheses zal mijn borsten weer volume en vorm krijgen. In totaal zal ik tussen de 4 a 5 uur op de operatietafel liggen.

Nu is het resultaat bij de blonde dame op de grote foto hierboven wel heel erg mooi en het zou natuurlijk geweldig zijn als het er bij mij ook zo komt uit te zien. Natuurlijk hoop ik daar op maar ik blijf een nuchter mens en verwacht dat het eindresultaat meer op de foto hieronder zal lijken. Dit is het meest voorkomende resultaat, en ik kan het weten want in het pashokje van mijn lingeriezaak ben ik al aardig wat geopereerde borsten tegengekomen. 😉

Ik heb met de chirurg afgesproken dat hij tijdens de operatie kijkt welke vorm en maat protheses het beste werkt, dus met welke maat ik eindig is nog een verrassing.

 

NAZORG ARMLIFT:

Aangezien ik een uitgebreide armlift ga ondergaan zal ik vier weken continu elastische mouwen moeten dragen en daarna nog steeds bij intensievere bewegingen van de armen. Het is belangrijk dat ik na de eerste week wel het litteken aan de lucht laat drogen en genezen als ik rustig zit of ligt. Ik mag vanaf de tweede week enkele uren per dag de mouwtjes af doen. Na de armlift moet ik uiteraard voorzichtig zijn met bewegen. Gedurende zes weken mag ik niet intensief sporten, niet zwaar tillen en geen zwaar werk verrichten.

NAZORG BORSTLIFT:

De eerste 6 weken moet ik een sexy compressie beha dag en nacht aan. De band die je boven over de borsten ziet is om de implantaten op hun plek te houden en extra steun en druk
Na 2 weken draag je de sportbeha nog eens 2 tot 4 weken overdag . Na 24 uur mag je weer douchen, maar de eerste 6 weken mag je niet in bad en mag je niet te zwaar tillen.

Herstel

Je hebt in het algemeen twee weken nodig om te herstellen van een armlift. Je kunt zwellingen en bloeduitstortingen waarnemen. De zwelling neemt de eerste dagen toe en zal na een week weer gaan afnemen. Er kan een behoorlijke vochtophoping bij het laagste punt, de elleboog, ontstaan. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam en in het algemeen niet zorgwekkend. Dit kan enkele weken duren en zal in de loop van de tijd wegtrekken.

 

DUIMEN VOOR MIJ:

Dinsdag 13 november is het zo ver, dan word ik in het MMC te Veldhoven geopereerd. Tijdstip krijg ik maandag te horen en ik moet eerlijk zeggen dat hoe erg ik me ook op deze operatie verheug, ik nu toch wel de zenuwen begin te krijgen. Vandaag is de laatste dag in mijn winkel en ik hoop zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen., vooral omdat de drukkere feestdagen er aan komen maar ook omdat ik mezelf dood ga vervelen thuis. Ik houd jullie op de hoogte.

Duimen jullie dinsdag voor mij?

 

Nicole 08-11-2018

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

10 reacties op “Overtollige huid laten verwijderen

 1. Tina op

  Zo Nicole, een hele stap weer. Zeker heb je zenuwen voor de operaties die komen, maar eigenlijk moet je verder kijken. Lastig met een eigen zaak, maar jouw medewerkers steunen jou waar ze kunnen. En weet je, kijk vooruit, het resultaat zal best prachtig worden en met het nieuwe jaar inzicht zal jij meer stralen dan jij nu al doet.

  Wens je heel veel sterkte en de 13e branden wij een kaarsje…

  Groetjes Tina

 2. loesje op

  Ik lees je bericht nu pas, dus succes wensen heeft geen zin meer. Hopelijk is alles goed gegaan. Ik wens je een voorspoedig herstel.

 3. Harmina op

  Hoi Nicole,

  Hoe is de operatie verlopen? Ik hoop positief. Ik hoop dat je gauw hersteld. 🌺🌺💐💐

  Ik heb ook de beslissing genomen voor een gbp, sleeve te gaan.
  Volgende week hoor ik wanneer mijn voortraject start.

  Groetjes uit het noorden.

 4. Hoi Nicole, ik heb na 32 kilo te zijn afgevallen hetzelfde probleem. Wat heeft deze operatie uiteindelijk gekost?

  Gr Nancy

  • Nicole op

   Hallo Nancy, ik heb de huis van de armen laten verwijderen, de bost laten lifte en vullen. De kostem waren 7000 euro

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *