Pizza van zoete aardappel, a la Rachelle

Dit recept had Rachelle , dochter van een vriendin speciaal voor mij gemaakt toe ik daar kwam eten. Super lief van haar en ook nog eens lekker. De randen van de ”pizza” waren knapperig en in het midden wat zachter. De smaak was 100% pizza.

 

INGREDIËNTEN: voor 2 pizza bodems

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 200 gram gemalen havermout
  • 1 el provinciaalse kruiden.
  • zout en peper
  • olijfolie
  • Optie: knoflookpoeder

* Kun je kant en klaar kopen of zelf malen in de keukenmachine

 

 

 

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook deze gaar. Giet de zoete aardappel af en knijp deze in een keukendoek helemaal uit.

Maal de havervlokken helemaal fijn in een keukenmachine. Voeg de zoete aardappel, provinciaalse kruiden, peper en zout naar smaak en eventueel knoflookpoeder toe. Mix totdat alles goed gemengd is.

Leg bakpapier op een bakplaat en smeer met olijfolie in.

Schep hier de zoet aardappel puree  op en gebruik de bolle kant van een lepel om het deeg gelijkmatig in een pizza vorm te verdelen.

Bak de pizzaboden ca. 15 minuten in de oven. Smeer de bovenkant van de pizza in met wat olijfolie en bak nog 5 minuten totdat de pizza goudbruin en knapperig is. Draai de bodem om en beleg de pizza met je favoriete toppings en bak de pizza in ca. 15 minuten af totdat de kaas gesmolten is.

 

Op de pizza kun je van alles kiezen, hier wat ideeën:

Tomato frito (merk Heinz) Voor op de bodem als basis saus

  • Champignons
  • Rode uienringen
  • rode en gele paprika reepjes
  • Ansjovis
  • tonijn uit blik
  • olijven
  • geraspte 20+ kaas
  • courgette plakjes
  •  mozzarella
  • Artisjok harten (blik)
  • Stukjes kipworst
  • Kleine kip gehaktballetjes
  • Ham (magere)
  • Gerookte kipfilet.
  • Verse ananas.
  • Enz enz

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *