Gember koekjes

Toen ik dit jaar een reis door Canada maakte raakte ik verslaafd aan Ginger cookies, helaas vol met suiker maar oooo zo overheerlijk. De gember geeft de koekjes een lichte aangename pittige warmte in je mond. Je moet ze proeven om te berijpen wat ik bedoel. Hoe meer Gember poeder hoe pittiger. Je zou ze voor dat je ze gaat bakken een klein gaatje in maken zodat je ze als ze koel zijn je ze met een mooi lintje in je boom hangen. Helaas werkt dit in mijn huishouden met twee hondjes en erg snoepende man niet 😉

Dit recept bevat relatief weinig boter en suiker en door het gebruik van spelmeel en amandelmeel zijn ze ook nog voedzaam.

 

INGREDIENTEN:

  • 100 gr spelmeel
  • 75 gr amandelmeel
  • 1/2 tl zout
  • 1 volle tl bakpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneel poeder
  • 1 volle el zoetstof *
  • 30 ml gembersiroop
  • 50gr ongezouten boter (kamer temperatuur)

 

  • belangrijk: iedere zoetstof heeft zijn eigen zoetkracht. Gebruik geen vloeibare zoetstof. Ik gebruik Erythritol van greensweet dit is een zoetstof gemaakt uit mais.. Voeg beetje bij beetje er door en proef het deeg of het zoet genoeg is naar jou smaak.

 

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Meng in een ruime kom het volkorenmeel, amandelmeel, zout, bakpoeder, gemberpoeder, kaneelpoeder, zoetstof door elkaar.
  3. Giet de gembersiroop erbij en het klontje boter.
  4. Meng met je handen alle goed door elkaar en vorm een deegbal.
  5. Strooi wat meel over het werkvlak en over je deegbal. Rol deze met een deegroller uit tot dikte van 4 mm.
  6. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en steek met je vormpjes of een omgekeerd glas koekjes uit, leg deze met een kleine tussenruimte op het vel bakpapier.
  7. Kneed het overgebleven deeg weer tot een bal en steek met de vormpjes koekjes uit, herhaal dit tot je deeg op is.
  8. Zet de bakplaat met de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze 12 tot 15 min.
  9. Laat ze 15 minuten afkoelen en bewaar ze in een goed afsluitbaar bakje.

Tip:

  1. Ook leuk om ze mooi te verpakken en cadeau te geven

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *