Even voorstellen

Dikke vriendin - Nicole schommelDikke vriendin - LiesbethWe moeten wel wat foto’s van onszelf op de site zetten hoor! Ja, da’s waar. Misschien moeten we maar een ‘fotoshoot’ doen!

Oké, wanneer?

Woensdag 20 juli kan Hans (man van Nicole) wel foto’s van ons nemen.  Moeten we wel onze kleren een beetje op elkaar afstemmen, maar dat moet lukken. Aldus geschiedde. Vanavond was het dus zover. Een klein minpuntje: het is de warmste dag van het jaar en het dreigt te gaan regenen!

Poeh… Maar ach, dat mag de pret niet drukken. Dus als we er wat ‘verhit’ uit zien op de foto’s, dan kan dat kloppen. 🙂 Misschien binnenkort nog maar een keer iets betere foto’s proberen te maken, maar voor nu weet je in elk geval wie wij zijn. (links op de foto is Liesbeth, rechts is Nicole)

 

 

HELAAS IS MEDEOPRICHTSTER EN VRIENDIN LIESBETH EIND 2016 GESTOPT MET HET SCHRIJVEN VOOR MATELOOSGENIETEN

Wie zijn wij dan?

Nicole en Liesbeth (beide 48 jaar) en zoals je kunt zien zijn we ‘wat voller’ en hopen het komende jaar toch echt wat kilo’s te gaan verliezen, met hulp van bariatrische chirurgie. Nicole heeft onlangs een Gastric Bypass gehad en Liesbeth zal binnenkort een Sadi-S ondergaan. In de blogs wordt nog meer uitgelegd wat het in houdt, mocht je daar niet in thuis zijn. (HELAAS IS MEDEOPRICHTSTER EN VRIENDIN LIESBETH  eind 2016 GESTOPT MET HET SCHRIJVEN VAN MATELOOSGENIETEN EN BEN IK ALLEEN VERDER GEGAAN)

Afgelopen periode zijn we (los van elkaar) zoekende geweest naar lekkere en gezonde recepten, wat kun je nou eten, waar zitten vooral ook veel eiwitten in, waar moet je allemaal rekening mee houden, waar loop je tegenaan etcetera. Na dit soort operaties is het (nog meer) van belang dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Voldoende groente, zuivel, vlees of vis. Erg belangrijk zijn de eiwitten! Omdat de informatie lastig te vinden was, hebben we het plan opgevat om zowel voor onszelf als voor andere mensen die bariatrische chirurgie hebben ondergaan deze website / blog op te zetten.

 

Onze weg naar een gezonder leven

Als we dan toch samen bezig zijn met het delen van kennis en informatie kunnen we het net zo goed met jullie delen, en wie weet hebben jullie ook nog leuke weetjes of lekkere recepten.

We willen proberen om jullie deelgenoot te maken van de dagelijkse zaken waar wij tegenaan lopen, zowel positief als wat mindere zaken, leuke tips, lekkere en gezonde recepten, onze weg naar een gezonder leven, in elk geval met minder gewicht.  Onze intentie is om de recepten geschikt te maken voor iedereen die bariatrische chirurgie heeft ondergaan (GBP, Sleeve, SADI etcetera), maar uiteraard zijn ze geschikt voor iedereen die gewoon gezond en lekker wil eten. We hopen dat we jullie hiermee een plezier doen, maar beleven er momenteel in elk geval zelf erg veel lol aan. Bovendien is het ook voor ons een handig naslagwerkje als we eens een dagje niet weten wat te koken.

Heel veel plezier bij het lezen en kokkerellen en andere lekkere en geschikte recepten zijn van harte welkom!

 

Groetjes,

Nicole en Liesbeth

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

22 reacties op “Even voorstellen

 1. Maria Ebben op

  Dat vind ik nu eens een goed idee! Hoewel ik geen operatie heb gehad, ben ik heel benieuwd hoe jullie dit ervaren en goede recepten zijn nooit weg! Heel veel succes!

  • Liesbeth op

   Beste Maria,

   Wat leuk dat je ons volgt. Ja, het blijft een spannend traject, maar we hebben er vertrouwen in. En inderdaad, lekkere en gezonde recepten zijn altijd leuk! En als je zelf leuke recepten, houden we ons natuurlijk aanbevolen he! 🙂 Nogmaals bedankt voor de complimenten!

   Groetjes, Liesbeth

 2. Wilma Slangen-Meijers op

  Leuk om jullie ervaringen en vooral ook vooruitgang te lezen. Zelf ben ik maart 2013 geopereerd,ook ik was toen bijna 48. Alles is goed gegaan, ben ondertussen 40 kg kwijt en ben dik tevreden. Ben sinds een jaar nu stabiel. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik het niet eerder heb laten doen. Maar ja dat is achteraf. Ik kan nu weer van veel dingen genieten waar ik voorheen de puf niet voor had. Dames het gaat jullie ook lukken.

  Groetjes vanuit Zwitserland
  Wilma Slangen-Meijers

  • Liesbeth op

   Wat leuk dat je (helemaal vanuit Zwitserland :-)) reageert op onze site en blogs. Super dat je 40 kilo kwijt bent. Ik neem aan dat je een GBP hebt gehad? Mijn eerste operatie (een sleeve) was in 2011 en daarmee ben ik ook al 40 kilo verloren. Dat scheelt al een flink eind, maar ik ben er nog niet helaas zoals je ziet. Dus hoop met dit vervolgtraject net zo succesvol te worden als jij en vooral inderdaad een betere conditie en gezondheid te krijgen. We gaan ervoor en mocht je leuke tips of weetjes hebben, graag! Groetjes, Liesbeth

  • Nicole op

   Hallo Wilma, ook toevallig ik ben ook 48 jaar en hoop net als jij 40 kilo kwijt te raken, en heek stimulerend voor mij te lezen dat je het jaren eerder had moeten doen. Heb jij een GBP operatie gehad of een sleeve? Groetjes Nicole

 3. annette elshof op

  hallo Liesbeth, heb ff een vraag ik heb 6 jaar geleden een gpb operatie gehad en ben weer veel aangekomen en heb weer een bmi van boven de 40 kan je na een gbp een sadi krijgen.

  • Liesbeth op

   Hoi Annette. Goh, dat weet ik eigenlijk niet. Ik weet niet in welk ziekenhuis jij geopereerd bent, maar ik geloof dat ik naar dat ziekenhuis zou bellen om die vraag daar even te stellen. Wel vervelend dat je weer bent aangekomen. Dat voelt niet lekker he! Succes en ik ben ook wel benieuwd naar het antwoord eigenlijk. Groetjes, Liesbeth

 4. Anneloes op

  Wat een leuke en enthousiaste dames zijn jullie! Ik sta zelf voor een sleeve in oktober ingepland en ben helaas niet zo creatief met koken, laat staan na een sleeve:/ Ik zal dankbaar gebruik maken van jullie site. Mocht ik elders iets tegenkomen qua recept dan meld ik me bij jullie 🙂 Succes!

  • Liesbeth op

   Hoi Anneloes, wat een super leuke reactie. Dankjewel. Dat horen we graag. In alle eerlijkheid moet ik wel bekennen dat Nicole vooral het culinaire wonder van ons twee is hoor. Zij kan echt de meest fantastische en smakelijke gerechten bedenken en bereiden. En dan ziet het ook nog eens uit om door een ringetje te halen. Maar voor dit soort reacties doen we het ook, omdat we zelf ook zoekende zijn/waren. Spannend ook jouw eigen traject, oktober is ook al snel! Jij ook veel succes dus en leuk dat je ons volgt!

   Groetjes, Liesbeth

 5. Denise Grein (diëtist CZE) op

  Dag dames,

  Ik heb even op jullie website rond gekeken en het ziet er top uit hoor.
  Leuke recepten en weetjes waar jullie lotgenootjes zeker veel aan kunnen hebben. Ook voor jullie eigen motivatie is deze website natuurlijk heel erg goed.

  Ga zo door en tot de volgende controle!
  Groetjes!

  • Liesbeth op

   Nouuuu, wat ontzettend attent. Dankjewel. Ik (wij) waarderen het zeer deze bijzondere reacties op onze site. We hopen absoluut dat we voor onszelf maar ook zeker voor onze mede lotgenoten leuke, lekkere en vooral ook gezonde recepten kunnen bieden. Naast onze ervaringsverhalen en interessante andere tips natuurlijk. We putten er zelf inderdaad inspiratie uit en hopen dat ook anderen te bieden.

   Nogmaals bedankt voor je reactie en de goede adviezen en inderdaad tot de volgende controle. Mocht je nog tips of trucs hebben, graag!

   Groetjes, Liesbeth

 6. monique van baaren op

  Hoi meiden,
  ten eerste wilik jullie heel veel succes wensen!

  Heb 3 jaar geleden een skeeve gehad en ben weer 5 kg aangekomen, balen!

  ga info vragen over de sadi

  blijf graag op de hoogte van jullie proces,

  gr Monique

  • Liesbeth op

   Oh, sorry Monique. Ik zie jouw berichtje nu pas. Dank voor jouw reactie. Het blijft hoe dan ook een struggle hoor. Straf jezelf niet te hard. Succes ook met jouw traject en ook wij blijven graag geïnformeerd! Groetjes, Liesbeth

 7. linda op

  via een vriendin werd ik op een stukje verwezen wat er in de ED staat. helemaal geweldig ik ben nu al fan hahaha. zelf zit ik nog in de aanloop naar een operatie. ik krijg 24 maart mijn ja/ja maar gesprek dus nog spannend.

  • Nicole op

   Ik ga duimen voor je, en houd je me op de hoogte? Als er vragen zijn mag je ze altijd stellen via een privé bericht op de facebook pagina van dikkevriendin. Succes. Gr Nicole

 8. Elly op

  Heb een juni 2008 een gastric bypass gehad en meer dan 50 kilo afgevallen. Helaas nu 12 maart 2017 is alles voor niets geweest. Ik eet bijna niet, kleine porties, veel overgevoeligheid voor zuivel en suiker en probeer zoveel mogelijk te bewegen. Heb een crosstrainer. Lijkt wel of mijn lichaam het vet opzuigt en niet meer loslaat. Ben wanhopig en heb er met mijn huisarts over gepraat en die wil mij geen verwijzing meer geven voor mijn chirurg in MMC te Veldhoven. Hoop dat deze site en al jullie berichtjes mij weer aan het afvallen kunnen zetten. Denk elke keer ik zal toch niet de enige zijn met dit probleem.

 9. janette op

  Hallo dames, las het artikel over Nicole.

  ik zit nog in het traject voor GBP , en ben nu uitgenodigd om te komen sporten voor 3 maanden.

  Maar jullie site ziet er geweldig uit, heel fijn om te zien wat je dan allemaal nog wel kunt eten.

  Succes en bedankt.

  • Nicole op

   Hallo janette,

   Ik wens je veel succes naar een nieuw leven. Mocht je vragen hebben je mag ze altijd stellen en ik zal proberen te antwoorden.

   Stel ze dan via een Privé fb berichtje op de facebook pagina van dikkevriendin.

   Gr Nicole

 10. Iris op

  Ik heb jullie blog al eens goed doorgenomen en deze is heel aangenaam en bijzonder interessant om te volgen. Ikzelf heb van 22/12 een gastric bypass maar mijn man gaat van zodra ik geen vloeibaar meer moet eten gewoon meedoen maar dan wal iets grotere portie dan ik ….ook de zumbales heb ik bekeken en daar begin ik morgen thuis ook mee.

  Bedankt dat jullie deze mooie blog met ons willen delen x

 11. Richard op

  Leuk initiatief, wil het boek graag bestellen maar helaas gaat dit niet.
  de site verwijst naar agree to terms om te moeten aanvinken. Dit vinkje bestaat echter niet dus kan er geen bestelling plaats vinden. heel erg jammer

  • Nicole op

   Richard als het goed is staat is dat probleem nu opgelost en staat er wat duidelijker en blokje wat je moet aan klikken. Mocht het niet lukken laat het mij dan weten. Mvrg Nicole

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *