
Babi ketjap
Ik ben een grote fan van Babi ketjap, mijn hele keuken geurt nu naar gember, komijnzaad en ketjap, heerlijk! En het is ook nog eens een makkelijk recept.
INGREDIËNTEN: recept voor 4 personen
- 350 gram varkenshaas of hamlappen in blokjes
- 2 zakken a 400 gram Chinese roerbakgroenten
- 150 gram ongekookte zilvervliesrijst
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 volle theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
- 3 tenen knoflook, uitgeperst
- 3 cm gember, geraspt
- 1 volle theelepel sambal oelek
- 1 1/2 el azijn
- 6 eetlepels ketjap manis
- 2 el olie
- peper en zout
- Kook de zilvervlies rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Snijd het vlees in blokjes.
- Voeg de knoflook, ui, gember, gemalen komijnzaad, 1 el ketjap manis en meng dit met het vlees goed door elkaar, maak op smaak met peper en zout.
- Bak het vlees met 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak het rondom lichtbruin.
- Voeg 5 eetlepels ketjap manis, de sambal en de azijn toe, zet het vuur zachtjes en laat dit 5 min sudderen.
- Voeg 1 eetlepel olie in een warme wok en roerbak de groenten met een wat zout en peper voor een paar min, ik vind het lekker als de groenten nog wat knapperig zijn
TIP:
- Meng de rijst en de groenten door elkaar en serveer hier een hoopje van op een bord, met daar bovenop in het midden de babi ketjap.
- Vervang het varkensvlees door kipfilet of kippendijtjes



