
Rode paprikasoep
Rode paprika soep met pimento en komijn, gezond, calorieën arm en super lekker, de smeerkaas in dit recept geeft de soep een romig karakter en de nodige eiwitten. Ik eet iedere middag op mijn werk een klein kopje zelfgemaakt soep het vult en is lekker hartig.
INGREDIËNTEN:
- 8 middelgrote puntparika’s in blokjes
- 2 uien gesnipperd
- 4 teentje knoflook
- 3 grote tomaten in stukjes
- 2 volle theelepels komijn
- 3 volle theelepels paprika poeder
- 1 volle theelepel Pimento dulce*
- 1 mespuntje cayennepeper of wat sambal oelek
- 2 eetlepels olijfolie
- handjes basilicum blaadjes
- 2 bakjes 20+ smeerkaas
- 1 liter kippen bouillon (2 bouillon blokjes)
- Peper en zout naar smaak
- Bak de ui en de uitgeperste knoflook in de olie in een soeppan glazig.
- Bak de piment, komijn, cayenne peper en de paprika poeder 1 minuut met de uien mee.
- Voeg de paprika, tomaat en de kippenbouillon aan de uien toe en laat dit 15 minuten zachtjes koken.
- Zet het vuur uit en voeg de smeerkaas en de basilicum blaadjes toe en puree de soep met een staafmixer fijn. De smeerkaas geeft de soep een lekkere romige smaak.
- Breng op smaak met peper en zout.
*Pimento dulce, ook wel (zoete) gerookte paprikapoeder genoemd geeft de soep een heerlijk rokerige geur en een heel licht pikantje. Bij de supermarkt verkrijgbaar en een aanrader in je kruidenkastje.
TIP: ook lekker met wat verkruimelde feta en pijnboompitjes.
Paprika bevat heel weinig calorieën en zit bomvol voedingsstoffen. Zo zit er veel vitamine C in paprika. Paprika bevat ook veel vitamine E in een paprika zit zo’n 18 mg vitamine E. En omdat paprika ook nog eens veel vezels en andere voedingsstoffen bevat geeft het snel een verzadigd gevoel.



