Bloemkool, kip massala

Dit recept is een tikje Surinaams maar dan alla Nicole 🙂 Het is makkelijk, gezond en lekker en alles kan in een pan klaargemaakt worden.

 

 

INGREDIËNTEN:

ingre

  • 1 Bloemkool in roosjes
  • 2 rode puntpaprika’s in kleine blokjes
  • 2 kipfilet in grote blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 volle theelepel sambal.
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 400 ml water
  • 2 kip bouillon blokje
  • 1 eetlepel masala * poeder
  • 2 eetlepels olie
  • 1 kleine eetlepel maizena
  • OPTIE: stukjes geschilde aardappel (kook deze mee)
  • OPTIE;1 verse mango in stukjes

 

panzeker

 

  1. Bak in een hapjespan  de ui en de knoflook in de olie glazig.
  2. Voeg de kip blokjes bij en bak deze lichtbruin.
  3. Dan mag de masala, de sambal en de tomatenpuree erbij en bak deze 1 minuut mee.
  4. Voeg de paprika en bosuitjes en bak deze 2 min.
  5. Giet het water erbij en voeg de bouillon blokjes en de bloemkool roosjes, meng alles goed.
  6. Breng dit met de deksel op de pan aan de kook, zet dan het vuur zacht en laat dit  8-10 zachtjes sudderen. Roer af en toe in de pan zodat de bloemkool roosjes de smaak van de masala krijgen en een mooie okerkleurige kleur. Pas op dat de bloemkool beetgaar is en niet te zacht word.
  7. Bind het geheel met een maizena papje zodat het overgebleven vocht wat dikker word, want juist die saus is heerlijk.

Serveer met zilvervlies rijst, of met een roti.

 

b;eee

 

*Kerrie is niet het zelfde als masala, aangezien het met andere kruiden en specerijen wordt bereid, niet is geroosterd en een andere samenstelling heeft; kerrie is ontwikkeld als een goedkoop alternatief voor de kwalitatief hoogwaardige Surinaamse masala. Kerrie wordt in de Surinaamse keuken niet gebruikt.

Ik haal masala altijd bij de toko, maar het is ook bij de supermarkt verkrijgbaar, de geur is heerlijk en in nog veel meer gerechten te gebruiken.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *