
Salade niçoise
Poeh, 31 graden te warm om te koken vind ik . Daarom maak ik het me zelf makkelijk en maak ik de lekkere Franse salade niçoise. Gezond en met de nodige eiwitten.
INGREDIËNTEN: 4 personen
- 1 kleine krop ijsbergsla
- 1 doosje snoep tomaatjes (door midden snijden)
- 1 blikje ansjovis op olie
- Kappertjes
- 2 doosjes a 250 gram tonijnsteaks (diepvries) of 2 blikjes tonijn op water
- mini augurkjes
- 2 gekookte eieren
- 1 rode ui in dunne ringetjes gesneden
- zwarte bonen (blik)
- 400 gram sperziebonen
- Optie; zwarte olijven zonder pit.
DRESSING:
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels rode wijn azijn
- 3 theelepels honing
- Kook de sperziebonen tot ze beetgaar zijn, ze moeten een bite houden. En spoel deze onder koud stromend water af en strooi en er een beetje zout en nootmuskaat over.
- Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes , laat ze in een vergiet goed uitlekken.
- Spoel de zwarte bonen in een vergiet onder koud water af
- Meg de ingrediënten van de dressing goed door elkaar.
- Pel de eieren en snijd ieder ei om zes partjes.
- Smeer de tonijn moten/steaks aan beide zijde in met wat olie, kruid ze royaal met wat peper en zout en bak deze in een warme grillpan of koekenpan zonder olie of boter. Pas op tonijn moet rosé blijven. Je bakt ze ongeveer 1 1/2 minuut aan beide zijde. Snij daarna de tonijn in reepjes.
Pak vier grote borden en verdeel hier de ijsbergsla, de sperziebonen en deze zwarte bonen over. Verdeel de dressing. Ga dan per bord als of je een kunst werkje maakt; 8 tomaatjes, 2 tl kappertjes, 4 ansjovis in stukjes , uienringetjes na smaak en 1 volle el mini augurkjes verdelen.
Als laatjes verdeel je over de vier borden de stukjes tonijn.
Deze heerlijke zonnige salade is vernoemd naar de Franse stad Nice.
Tip:
- Kook wat krielaardappeltjes in de schil en serveer deze lauwwarm in de salade, gebruik dan niet de zwarte bonen.




Pingback: Verrassend in welke groenten het meest eiwit zit.